Moda x glazba: Obi Blanche i DJ Hell u bon ton store & galleryju

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.09.2018.

1

Foto: bon ton store & gallery

Foto: bon ton store & gallery

Jesenska sezona u gradu pomalo se počela zahuktavati, pa nam tako zagrebački bon ton store & gallery do kraja mjeseca donosi čak dva događaja vrijedna pažnje

Prvi je na redu u petak, 21.09. u 19:00 sati, kada izložbu fotografija Demand the Light otvara popularni finski fotograf i glazbenik s trenutnom rezidencijom u Berlinu, Obi Blanche. U svom radu Obi propitkuje pojmove poput seksualnosti, straha, fetiša, anksioznosti i ljubavi, a ovom prilikom će predstaviti svoje fotografije nastale u zadnjih nekoliko godina na kojima prikazuje noćnu underground scenu Berlina. Ovaj umjetnik snimio je mnoštvo poznatih faca iz elektronske scene poput Nine Kraviz i DJ Hella.

Obi Blanche

Obi Blanche

Upravo je Helmut Josef Geier svima poznatiji kao DJ Hell taj kojeg, samo tjedan dana kasnije u petak 28.09., bon ton dovodi u Zagreb, kako bi predstavio svoju novu liniju parfema famoznog naziva “Techno”, nedugo nakon premijere u popularnom berlinskom The Store/Soho House. U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri DJ Hell surađivao je sa zvijezdama poput Brian Ferrya, Puff Diddya i Peter Krudera. Zbog njegovog doprinosa glazbenoj industriji, 2003. godine ga je časopis GQ proglasio osobom godine, a upravo je postao kustos muzeja moderne elektroničke glazbe (MOMEM) koji se otvara ove godine u Frankfurtu.

DJ Hell

DJ Hell

Sveprisutan je i u modnoj industriji gdje je surađivao s Karlom Lagerfeldom te producirao glazbu za revije Donatelle Versace, Hugo Bossa i Raf Simonsa. Također se istaknuo i kao dizajner kroz kolaboracije sa velikim brendovima od kojih je možda najpoznatija ona sa Agent Provocateurom, ali i kao samostalni dizajner. Tako će se, uz limitiranu seriju parfema Techno, u prodaji ekskluzivno naći i capsule kolekcija nastala u suradnji sa bon tonom.


VIŠE O TEMAMAbon ton store & galleryHelmut Josef GeierDJ HellObi Blanche
Povezano