Moda i ekologija na Cro A Porteru

Piše: CroModa.com
Objavljeno 28.03.2008.

0

Moda i ekologija na Cro À Porteru

Moda i ekologija na Cro A Porteru. U suradnji sa mladim i talentiranim kreativcima: polaznicima modnog učilišta PROFOKUS pod mentorstvom ing. Branke Vučetić-Atletić, dizajnerima Ðorđom Smajlovićem i Ivanom Aldukom studentima Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu...

Moda i ekologija na Cro À Porteru

U suradnji sa mladim i talentiranim kreativcima: polaznicima modnog učilišta PROFOKUS pod mentorstvom ing. Branke Vučetić-Atletić, dizajnerima Ðorđom Smajlovićem i Ivanom Aldukom studentima Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te s već priznatim dizajnerom i kostimografom Oliverom Jularićem JULAROM kreirali smo projekt koji je u svojoj zadaći spojio dvije naizgled nespojive stvari. Ljepotu i kreativnost  modnog dizajna te alarmantnost i surovost tema vezanih uz ekologiju, ukazujući tako na indiferentnost civilizacije prema prirodi oko nje.“, opisao je Viktor Drago novopokrenuti program MODA i EKOLOGIJA  koji je organiziran u sklopu 11. NIVEA Cro À Portera.

Viktor Drago, art direktor i producent modnog događaja NIVEA Cro À Porter pozvao je polaznike modnog učilišta PROFOKUS, dizajnere Ðorđa Smajlovića, Ivana Alduku i Olivera Jularića da se u sklopu ovosezonskog NIVEA Cro À Portera predstave u posebnom, nazovimo ga društvenom – ekološki -modno angažiranom projektu. Zadatak odnosno cilj bio je stvoriti odjevni komad koji će Vas svojom atraktivnošću kao (aktivnog) promatrača navesti da se zamislite nad njim i onim što on predstavlja, nad njegovom porukom. Zadatak nije bio nimalo lak budući su sudionici cijelo vrijeme morali imat na umu kako „ Modni poznavatelj prepoznaje samo ono  dobro - moderno i kvalitetno, te njegova čula moraju biti zadovoljena kako ne bi okrenuo glavu u drugu stranu i propustio iščitati osnovnu poruku!“.

Rezultat su eksperimentalni i avangardni, ali primjenjivi i nosivi modeli.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se