Moćni Manuel Maligec i nosivi Nino Bollag začinili prvu večer

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 23.11.2012.

35

Prva večer Dreft Fashion Weeka

Prva večer Dreft Fashion Weeka

Crni lakirani korzet Tonija Rice, baloneri Nine Bollaga i moćna kolekcija Manuela Maligeca najbolji su trenuci prve večeri Dreft Fashion Weeka

Prvu večer Dreft Fashion Weeka Zagreb za proljeće/ljeto 2013. imao je čast otvoriti Toni Rico kolekcijom "Tužni trenuci", koja mu je ujedno bila i diplomski rad.

Toni ima nekoliko hit-komada!

Tradicionalno vesele Tonijeve revije ovaj put je zamijenila jedna vrlo tužna, usporena, zamišljena kao bdijenje. Drugačije od svega što smo dosad vidjeli od dizajnera koji voli boje! Ovaj put prevladavala crna uz pomoć boje trule višnje, kao što i priliči takvim tužnim trenucima. Toni je mnoge komade naglasio zipper detaljima, a najveći hit je muški crni lakirani korzet, za koji već možemo prognozirati da će izazvati podijeljena mišljenja.

Manuel Maligec

Manuel Maligec

[ep_anoui]
brand je bečke dizajnerice Eve Poleschinski, koja se hrvatskoj publici predstavila kolekcijom "Walking Dreams". Evu su za ovu kolekciju inspirirali snovi i njihov utjecaj na realnost, te je reviju podjelila na četiri dijela. Prevladavaju svijetle boje sa ponekim žarkim detaljem. Naročito je dobra kombinacija pletiva i lepršavih komada.

Popularni brand Ugg Australia na ovom Zagreb Fashion Weeku predstavio je svoje nove modele čizmica, sandala i balerinki. Nema se tu što posebno reći, zaljubljenice u Uggsice će zasigurno i u novoj kolekciji pronaći modele za sebe.

Zjena nas nije oduševila

Zjena Glamočanin nazvala je svoju novu kolekciju "Uže spasa ili omča oko vrata". Zjena najviše koristi crnu i žutu boju, te kožu, no uže se zaista u ovoj kolekciji stavilo u prvi plan te u sjenu bacilo ostale, pomalo bezidejne komade.

Moćna kolekcija talentiranog Manuela Maligeca

Svoju prvu kolekciju predstavio nam je i mladi (tek mu je 20!) riječki dizajner Manuel Maligec koji je prošle sezone pobjedio na natječaju Dreft Next Generation. Njegova proljetna priča nazvana "Baptism" inspirirana je arhitekturom Ludwiga Miesa van der Rohea, te se već po tome dalo naslutiti da neće biti nikakvog pretjeranog ukrašavanja, te da će naglasak biti na strukturi. Tako je i bilo! Pretežno crna kolekcija, s ponekim bijelim komadom, djelovala je zaista moćno, te možemo reći da je pred ovim dizajnerom sigurno svijetla budućnost.

Teško je odoljeti balonerima Nine Bollaga!

Gost dizajner iz Švicarske, Nino Bollag, predstavio se jednom vrlo dobrom, nosivom kolekcijom s mnoštvom zanimljivih detalja. Njegovi baloneri su za poželjeti, ali ne treba zanemariti ni druge lepršave komade. Posebnost su definitivno dali vrlo specifični vezovi, tj. čvorovi, koji su ručno rađeni u Mađarskoj, a predstavljaju vezu između doma i tuđine.

Kristina Burja bez inspiracije

Ovu izdašnu prvu večer zatvorila je dizajnerica Kristina Burja / Krie Design. Reviju je započela plišanim trenirkama u razim bojama, čiji je smisao u cijeloj kolekciji upitan, jer izgledaju skoro identično kao i trenirke Juicy Couturea, koje su nam dostupne već godinama. Drugi dio kolekcije čine pamučnih rastezljive haljine, suknje i majice u pretežno zelenoj i nude boji, te nekoliko komada sa resicama. Ne posebno inspirativno


VIŠE O TEMAMADreft Fashion WeekZagreb Fashion WeekNino Bollag[ep_anoui]Eva PoleschinskiToni RicoManuel MaligecKristina BurjaKrie DesignZjena GlamočaninUgg Australia
Povezano