Mjesečni horoskop – Horoskop za svibanj 2008.

Piše: CroModa.com
Objavljeno 13.05.2008.

0

Ovan

Mjesečni horoskop – Horoskop za svibanj 2008.

Mjesečni horoskop – Horoskop za svibanj 2008.

OVAN

Ovan

LJUBAV: Iako ćete već početkom mjeseca osjećati potrebu da definirate svoje privatne odnose i sve složite u red, sve do 10.5. to će biti samo plan ili želja. Nakon tog datuma imat ćete sve izglede da postignete dogovor s partnerom (partnericom) oko svog statusa u vezi, ili čak i da je na ozbiljniji način ozvaničite. Druge dvije trećine mjeseca mogle bi vam donijeti osjećaj da ste potpuno sigurni u sebe i voljenu osobu. Mirnoća i sigurnost kojim će biti prožet vaš odnos koji put će vam se činiti i nestvarni, no nakon svih peripetija kroz koje ste prošli, ovakva atmosfera će vam goditi. Oni koji su još sami, u drugoj polovni mjeseca imat će uravnoteženiji pristup prema suprotnom spolu, nego u prvoj.
POSAO: Poslovne mogućnosti otvarat će se same od sebe, a vi se nećete moći načuditi što se to oko vas događa. Većina onih koji odlučuju na razinama višim od vas, bit će vam sklona i premda će biti trenutaka kad se nećete uvijek složiti s njihovim poslovnim odlukama, morat ćete priznati da su one objektivno takve da vode u prosperitet. Ne mora uvijek sve biti iz vaše glave, nego bi bilo dobro da koji put prihvatite i sugestije drugih. Tokom cijelog mjeseca potrebno je samo da slijedite ono što se tako očito događa i razvija, da je na vama samo da izvršavanjem tekućih zadataka popratite vrlo dobru poslovnu situaciju.
ZDRAVLJE: Još prvi tjedan u ovom mjesecu vi ćete biti podložniji stresovima i planuti lakše nego inače. No od 10.5. sve se preokreće u vašu korist, dobivate na snazi, postajete učinkoviti, a sve prolazne sitnice više vas ne diraju.

BIK

Bik

Bik

LJUBAV: S prvim majem Venera ulazi u vaš znak i donosi vam dobro raspoloženje, privlačnost i šarm. Kad se proljepšate, još ćete više dobiti volju i da se dotjerujete, pa ćete zračiti poput proljetnog cvijeta. Sa takvim stavom izgledno je da će vas voljena osoba primjećivati više nego inače, a i poželjet će vas još više za sebe. Ipak, druga polovina mjeseca stavljat će vas i u iskušenja manjih ljubomornih reagiranja, no uz izvrsnu pordršku drugih planeta, moguće je da ćete s tim izlaziti na kraj vrlo lako. Oni koji su još sami, neka se slobodno upuštaju u nova poznanastva jer je Venera u znaku Bika sve do 25.5., a ni nakon tog datuma neće vam biti u nepovoljnom položaju.
POSAO: Pred vama je izuzetan mjesec koji biste mogli zapamtiti za cijeli život. Zemljani lotos donijet će vam prije svega osobni prosperitet i odlične odnose s ljudima, pa tako i na poslu. Naročito bi se mogli popraviti odnosi s mladim suradnicima, kao i s djecom. Ako radite na tom polju, stvari će se stabilizirati unatoč vašim brigama. Putovanja i kontakti, kao i suradnja s inozemstvom, također su vam postavljeni i više nego dobro i to većinu ovog mjeseca. Stipendije i doškolovanje pokretat će se bez nekih problema, pa ako imate takvih želja, vrijeme je da na tom planu nešto poduzmete. Uz sve dobre opisane utjecaje, dodajmo jedino to da se pobrinete da se u drugom dijelu mjeseca malo više kontrolirate, jer ćete biti skloni bučnijim reakcijama.
ZDRAVLJE: Cijeli ovaj mjesec vi ćete biti izloženi većinom pozitivnim utjecajima planeta u zemljanim znacima, osim Marsa koji će vam 10.5. ući u kvadrat, pa ćete imati nešto manje energije i lakše ćete se dati izživcirati. No sve će biti kompenzirano vanjskim dobrim okolnostima koje će vam itekako ići na ruku.

BLIZANCI

Blizanci

Blizanci

LJUBAV: Bit ćete obuzeti ogromnom količinom zanimacija, pa ćete partnera (partnericu) uvlačiti u svoje raznolike interese i hobije, i to brzinom svjetlosti. Tek što se druga strana bude unijela u ono što joj predložite, vi ćete već biti negdje drugdje. Teško da će vas voljena osoba moći slijediti, pa ako primijetite da teže održava vaš tempo, organizirajte si život tako da djelujete na dva fronta – udvoje i sami. Nije problem koji put nekamo otići i sam. Oni koji su još sami neće imati nikakvih problema u konverzaciji, nego će osobe koje budu upoznavali teško od njih moći doći do riječi. Kad se radi o priči, pokušajte malo usporiti.
POSAO: Većinu mjeseca posao će vam biti u drugom planu. To ne znači da revno nećete odrađivati ono što se od vas bude tražilo, no bit ćete zaokupljeni područjima raznih interesa, a naročito onim koja se tiču psihologije, proučavanja ljudske prirode, alternative, te raznih okultnih hobija. Prepoznavat ćete zakone na kojim počivaju takve djelatnosti i sve to bi vas moglo pomalo i impresionirati. U drugom dijelu mjeseca postajat ćete sve svjesniji tko ste vi zapravo i kako funkcionirate u svijetu oko sebe, pa ćete primjereno tome, svom ponašanju dodati i jednu crtu blage ekscentričnosti, no i zrelosti. Osobe oko sebe mogli biste čak iznenaditi i filozofskim stavovima. Vaši posovi će se objektivno razvijati sasvim solidno.
ZDRAVLJE: Bit ćete brzi kao strijela, britki i neponovljivo lucidni. Neće biti problema sa zdravljem, a kako se mjesec bude bližio svom kraju, tako ćete i vi postajati još jači i u sve boljoj formi.

RAK

Rak

Rak

LJUBAV: Još ćete odraditi poneku svađicu s voljenom osobom, no oboje ćete znati da je to samo stvar loše navike, te svemu nećete pridavati veći značaj. Vaši privatni odnosi bit će na sasvim zadovoljavajućoj razini, a čak ćete biti i sposobni zbijati šale s partnerom (partnericom) na vlastiti račun. Komentirajući svoje nedavne sukobe, još ćete se više zbližiti, pa će se vaš odnos razvijati i na prijatljskoj razini. Oni koji su još sami, početkom mjeseca mogli bi biti malo agresivniji, no poslije 10.5. prema osobama suprotnog spola opet će nastupati poput janjeta.
POSAO: Sve što je nekonvencionalno, neformalno i otvoreno, privlačit će vas više nego inače. Na radnom mjestu mogli biste se ponašati kao free lancer, ili ćete postati izuzetno tolerantni prema drugima kad se radi o radnom vremenu, rokovima ili sličnom. Ovakva fleksibilnost, a na trenutke i popustljivost, mogla bi vas koštati kasnijih grešaka, a koje bi se mogle pokazati kao pravne prepreke ili sitniji problemi istog karaktera. Da biste to izbjegli, važno je da obuzdate sebe i to naročito u prvoj polovini mjeseca. Postavite pravila ponašanja na poslu i držite ih se. Čak i onda kad vam se učini da ste previše kruti, prisjetite se pravila i pozovite se na njih.
ZDRAVLJE: Do 10.5. vodite računa o krvnoj slici, stanju jetre i žuči, a nakon tog datuma dobro će vam doći opuštanje i odmor. Druge dvije trećine mjeseca obećavaju mirnije i uravnoteženije razdoblje.

LAV

Lav

Lav

LJUBAV: Ako ste strpljivo i pažljivo graditli svoj odnos, za vas neće biti većih problema čak i onda kad naiđe oluja. Ukoliko je vaša veza nestabilna, mjesec koji je pred vama mogao bi je još više unestabiliti. Možda ćete vi na silu željeti postaviti i produžiti stvari i čak u tome i uspjeti, no nakon dvije-tri noći kad prespavate i proanalizirate svoj odnos, uvidjet ćete da se ništa ne može raditi pod svaku cijenu. Bar kad se radi o osobnim odnosima. Probleme na koje biste mogli naići najbolje je rješavati strpljenjem, razumijevanjam i tolerancijom. Pa makar i manje vremena provodili zajedno, dok se stvari ne dovedu u red. Oni koji su još sami najvjerojatnije će drugi dio mejseca biti vrlo aktivni, no prije će se raditi o površnim vezama ili onim za jednu noć, nego što će se uspjeti razviti nešto trajno.
POSAO: Izgleda da ćete vi biti glavni guđavac u poslu koji se razvija i više nego dobro. Vaši suradnici funkcionirat će poput švicarskog sata i davati značajne doprinose na vrlo profesionalnoj razini. Ni vašim nadređenim neće se imati što prigovoriti. Jedino ćete vi u duši nalaziti da vas posao koji radite ne ispunjava dovoljno i stalno ćete biti u iskušenju da krivicu za to prebacujete na druge. Potrebno je da dobro preispitate sebe i svoje poslovne ciljeve, pa kad objektivno uvidite da je oko vas sve u redu, možda ćete razloge svog nezadovoljstva naći u sebi zbog nečeg sasvim drugog. Ako u drugom dijelu mjeseca osjetite snažne porive da nešto poduzmete i mijenjate, zaustvite se na vrijeme i prvo pažljivo sagledajte činjenice.
ZDRAVLJE: Nešto manjem imunitetu pridružit će se čudesni priliv energije. Sami ćete sebe tjerati na raznorazna poduzimanja, no vaše kondicijsko stanje neće uvijek pratiti vaše planove. Moguće je da se zateknete smlavljeni od napora. Važno je da dobro organizirate svoje dane i nećete imati problema. Sposobni ste provesti u djelo sve zdrave životne navike i to će biti vaši najjači aduti cijeli ovaj mjesec.

DJEVICA

Djevica

Djevica

LJUBAV: Neće biti nikakvih problema u vašim privatnim odnosima, nego naprotiv. Oni bi se mogli stabilizirati i to na način koj ste oduvijek priželjkivali. Možda će koji put doći do prolaznih sitnih nesporazuma na riječima između vas i voljene osobe, no sve to neće ni namanje ugroziti vašu kvalitetnu vezu. Ako se uplašite od sreće koju živite, ne unosite se u suvišne brige za budućnost, nego se opustite i živite ono što je danas. Već ćete takvim pristupom osigurati temelje za sreću i u vremenima koja dolaze. Oni koji su još sami, imat će divne ideje i nadahnuća za sklapanje novih poznanstava, a ona će im vjerojatno i ići od ruke lakše nego inače.
POSAO: Zbog zemljanog lotosa koji će biti na nebu većinu ovog mjeseca, vi ćete odlično surađivati s kolegama na poslu, svima ćete pokazivati svoje vedrije lice, pa ćete doživljavati i povratne pozitivne reakcije. Djelovat ćete na vrlo visokoj profesionalnoj razini, pa bi vas netko mogao i predložiti za promaknuće. Želite li se još više usavršavati u svojoj profesiji, ovo je pravo vrijeme da nešto poduzmete na tom planu. Djevice koje su roditelji, napokon će s dnevnog reda maknuti brige koje su ih mučile, a u svojoj djeci će prepoznati sve one kvalitete koje cijene kod ljudi, pa će dobiti i potvrdu da su na dobrom putu u svom odgajanju.
ZDRAVLJE: Uspjet ćete bez problema nadilaziti brige koje su vas mučile proteklih mjeseci, postat ćete vedriji, a i sve će vam lakše ići od ruke. Vaše psihičko zdravlje će se toliko popraviti da će ono biti motor i za ostalo. Imat ćete i snage i volje za sve što poželite.

VAGA

Vaga

Vaga

LJUBAV: Kad se radi o ljubavi, ona je za vas tema broj jedan. Tako će biti i ovaj mjesec. Na vrlo strastven način svojoj voljenoj osobi pokazivat ćete da je volite. Ipak, prvih desetak dana u mjesecu, još ćete se povremeno trebati obuzdavati, a nakon 10.5. sva vaša poduzimanja na privatnom planu bit će uglavnom prihvaćena, pa čak i onda kad se radi o inicijativi za promjenama u stilu zajedničkog života. Oni koji su još sami, u drugom dijelu mjeseca imaju veće šanse za nove ljubavi nego u prvom.
POSAO: Većinu mjeseca možete računati na pomoć drugih ljudi, a naročito ako se radi o ulaganju njihovog novca, sponzoriranju, ili pak o kreditima. Sve na tu temu bit će povoljno aspektirano, a jedini uvjet koji ćete vi trebati zadovoljiti, bit će provjeravanje pravog aspekta stvari. Inicijative nadređenih i dalje će vas dodatno iscrpljivati, no samo u prvoj polovini mjeseca. Drugi njegov dio obećava smirenje i na tom planu, pa ćete imati više vremena za druženja s ljudima ili za razvijanje prijateljskog odnosa i s kolegama s posla.
ZDRAVLJE: Korak po korak vi ćete se osjećati sve bolje. Prvih desetak dana u mjesecu još ćete trpjeti sve posljedice stresa i burnog razdoblja iza vas, a poslije 10.5. sve to polako nestaje, vaša kondicija se popravlja, sve dok se u posljednjoj trećini mjeseca ne zateknete u formi na kojoj bi vam i drugi mogli pozavidjeti.

ŠKORPION

Škorpion

Škorpion

LJUBAV: Ni pod koju cijenu ne forsirajte stvari, a naročito kad se radi o vašim osobnim odnosima. Tek što ćete pomisliti da ste na dobrom putu da izgladite nesporazume ili da prihvatite novo ozračje, već slijedeći trenutak bit će takav da u vama pobudi ljutnju zbog nečeg drugog. U tako nestabilnoj situaciji, samo one stabilne veze odolijet će iskušenjima svađa, nerazumijevanja i razmirica. I to na način tolerancije i strpljenja. Zato ne očekujte previše. Za utjehu samcima, neka znaju da će i ovaj period proći.
POSAO: Ako radite u odnosima s javnošću, komunikacijama ili kontaktima s ljudima, svoj posao ćete, unatoč subjektivnim lošim fazama, odrađivati i više nego profesionalno. Na neki način on će vam biti i ventil kroz koji ćete se ispuhivati od svog ostalog nezadovoljstva u svom životu. Neki od vas mogli bi produžiti ili promijeniti uvjete rada putem novih ugovora, dok će kod drugih sve to ostati zasad samo u planovima za budućnost. Vaši nadređeni će pojačati pritisak na vas u drugom dijelu mjeseca i svojim ambicijama vam posao učiniti napornijim.
ZDRAVLJE: U prvoj trećini mjeseca još ćete nekako izlaziti na kraj sa neravnotežom u organizmu i to zahvaljujući svojoj žilavosti. Sredina mjeseca pokazat će se kao srednja žalost. Stalno ćete nailaziti na kojekakve sitne tegobe ili stare boljke koje bi vam dodatno mogle zakomplicirati život. Objektivno bi to mogle biti i sitnice, no vas će izbacivati iz takta. Posljednja trećina mjeseca ostat će vam u sjećanju po nešto boljoj kondiciji, ali i pojačanoj osjetljivosti i sklonosti ka nervozi.

STRIJELAC

Strijelac

Strijelac

LJUBAV: Malo ćete se porječkati s partnerom (partnericom), no kako ste oboje pre-brzi i pomalo površni, sve će se jednakom brzinom i izgladiti. Ne analizirajte partnerove mane preko svake mjere, jer bi moglo biti i obratno, a to vam niti jednom niti drugom ne služi na čast. Pozovite se na svoju dobro poznatu toleranciju i sposobnosšću da prevezilazite stvari, zanemarite sitnice. S takvim pristupom provest ćete ugodan mjesec skladnih međusobnih odnosa. Isto se odnosi i na one koji su još sami.
POSAO: Sad će vam postati jasno da vi sasvim dobro prolazite što se zarade tiče, a kad se usporedite s drugima. Ovaj mjesec mogli biste još više povećati svoje prihode. Odnosi sa suradnicima na poslu bit će u prvom planu, pa ćete dosta vremena provoditi s kolegama, a koji put i van radnog vremena. Iako će vam se u prvi tren činiti da se vaši poslovi razvijaju pomalo sporo, kad malo bolje pogledate, uvidjet ćete da se razvijaju taman onom brzinom kojom je potrebno, da bi bili stabilni na dulje vrijeme. Nećete imati nikakvih velikih briga, sve će teći uobičajeno i dobro, a u drugom dijelu mjeseca u sebi ćete otkriti nove izvore energije koja će vas potaknuti da odradite i više nego što treba. Radit ćete za dvoje i bez problema zamijeniti kolegu s posla. Neće vam biti teško, nego naprotiv.
ZDRAVLJE: Iz osrednjeg stanja vi ćete ući u vrlo dobru formu, pa će vas zdravlje većinu mejseca služiti odlično.

JARAC

Jarac

Jarac

LJUBAV: Osjetit ćete da se stvari razvijaju u povoljnom smjeru, no još prvih desetak dana ovog mjeseca, bit ćete osjetljivi na primjedbe partnera (partnerice), što bi se moglo manifestirati i ponekom raspravom. No ona će biti preslaba da bi narušila vaše skladne odnose. Drugi dio mjeseca obećava produbljenje vaše veze i mir koji ste dugo čekali. Na vama je jedino da uživate u onom što ste dugo njegovali i gradili. Samci imaju veće šanse za upoznavanje u druge dvije trećine mjeseca, iako ni prvih desetak dana nije isključeno upoznavanje, no s ponekom peripetijom.
POSAO: Dobit ćete vjetar u leđa za sve ono što ste pripremali i željeli ostvariti na poslovnom planu. I vi sami bit ćete pokretač brojnih inicijativa, te ćete svojim pozitivnim stavom, opitmizmom i vjerom poticati i svoje suradnike da prionu poslu. Ovo je izvrsno vrijeme za nove pothvate. Većinu mjeseca bit će zemljani lotos na nebu, a on će vam učiniti da sve što poduzmete dobije konstruktivan i učinkovit tok. Čime god da se bavite, ovo bi trebao biti vaš mjesec za pamćenje. Dakako po dobrom.
ZDRAVLJE: Zas vas nema zime. Iako ćete prvih desetak dana još biti pod pojačanim pritiskom i skloni odreagirati kako i ne bi trebalo, svakim danom ćete (i paralelno s tim) biti sve bolje i bolje. Ako ste i imali manjih zdravstvenih problema posljednjih mjeseci, oni će tokom ovog mjeseca nestati kao da ih nikad nije ni bilo.

VODENJAK

Vodenjak

Vodenjak

LJUBAV: Napetim osobnim odnosima ubrzo će se pridužiti i vaša nagla inicijativa da pod svaku cijenu nešto poduzmete. No ništa od toga neće biti djelotvorno. Ako je vaša veza već dugoročna i stabilna, na vama je jedino da odolijevate iskušenjima kojih će biti gotovo cijeli mjesec. Tek posljednji tjedan stvari će krenuti u konstruktivnijem smjeru, no uz vašu povećanu samokontrolu. Proučite knjige o toleranciji, čekanju, miru i nenasilju. Neka vas nadahnu da pregrmite ovo vrijeme izazova.
POSAO: Ukoliko radite kod kuće ili imate vlastitu firmu manjeg kapaciteta (čije je ozračje pomalo kućno, intimističko), vjerojatno je da ćete imati dosta posla, a koji će se razvijati i bolje nego što ste očekivali. Svi ostali Vodenjaci i Vodenjačice bit će u raspoloženju da zbrišu s posla što prije, kako bi se opustili u domaćem kućnom okruženju. Sve neobične teme i hobiji bit će vam važniji od izvršavanja radnih zadataka. Proljeće će vas „lupiti“ na način da vam se ništa ne da. Ipak, oni koji se bave umjetnošću ili u čijiem je radu izraženije kreativna crta, imat će dobrih ideja, kao i mogućnosti da stvore zanimljive kreacije.
ZDRAVLJE: Imat ćete manje snage nego inače i to gotovo cijeli mjesec. Zbog svega ćete biti i podložniji prolaznim tegobama. No ono što je odlično, to je da vam je suradnja s medicinskim osobljem izvrsno aspektirana. Slušajte savjete stručnjaka i slijedite ih.

RIBE

Ribe

Ribe

LJUBAV: Zašto započinjati vezu ako ne znate njen ishod? Bit ćete u stanju postavljati takvo ziheraško pitanje većinu ovog mjeseca, a kao jedna od najvećih plašljivaca u Zodijaku, vjerojatno je da će mnoge Ribe odustati prije nego što su i počele. Nemate pojma što propuštate. Skupite malo petlje i okuražite se i na poneki rizik. Čak i onda kad bi vam se svi smijali, ako vi znate da ste iskreni u svojim namjerama, što vam se loše može dogoditi? Oni koji već jesu u vezama sigurno će ostvariti poneki zanimljiv izlet, a njihovi odnosi bit će sasvim zadovoljavajući.
POSAO: Vjerojatno je da ćete ovaj mjesec poći na jedan kraći poslovni put. Iako vam se neće dati raditi, kad se zateknete u drugom okruženju, počet ćete otkrivati svijet oko sebe i uživati. Sve što je povezano s ljudima i odnosima s njima, pa i kroz posao, većinu mjeseca je vrlo dobro aspektirano. Stranke koje eventualno srećete u svom svakodnevnom poslu, imat će prema vama i više nego dobar stav, a vi ćete usluge koje im pružate, odrađivati sa zadovoljstvom. Ribe koje se spremaju u mirovinu, ovaj mjesec bi to mogle i učiniti, i to tako da s istom budu i više nego zadovoljne.
ZDRAVLJE: Većinu mjeseca bit ćete dobro, a tek posljedni tjedan vi ćete postati malo nervozniji i imati manje energije. No bit će to samo prolazni period.

Izvor: Horoskop.hr
Povezano