Mistični vizuali Jelene Holec inspirirani Ivanom Orleanskom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.01.2016.

0

Nakon uspješnog predstavljanja na ovosezonskom Cro A Porteru, Jelena Holec predstavlja dramatičnu kampanju inspiriranu likom Ivane Orleanske

Dizajnirana za urbanu ženu koja se ne boji upustiti u avanturu sa koloritom i koja uživa biti primjećena,estetika ove kolekcije počiva na istraživanju misticizma,simbolike i vizualnih elemenata militarizma srednjeg vijeka i renesanse.
Digitalizirani tekstilni uzorci koji postaju svojevrsni potpis ove mlade dizajnerice kreirani su iz elemenata fotografiranih u europskim muzejima, srednjovjekovnim dvorcima, gotičkim ulicama i oružarnicama. Printane tkanine u tonovima antracita, purpura i mesnato crvene kombinirane su sa transparentnim svilama, teksturiranim elastičnim pletivima, vunenim tkaninama i skajem.
Feminiziranoj silueti odjeće koja naglašava tijelo kontrastiraju militarizirani dodaci u obliku remenja, kožnih kopčanja i omatanja, te unakrsnog vezivanja kao na viteškoj odjeći.

Renomirani fotograf Zvonimir Ferina idealno je uklopio povijesnu ideju Ivane Orleanske,kao pionirke viteštva toga razdoblja sa ekspresivnim izričajem i ženstvenom modnom siluetom. Njen futuristički prikaz utjelovile su Lucija Beden i Dijana Radan (Talia model), make-up kampanje potpisuje Kasandra Draganić, a stiliziranje kose Dijana Katić i Ivana Novokmet za Frizerski studio Di.

VIŠE O TEMAMAJelena HolecZvonimir FerinaTalia modelLucija BedenDijana Radan
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se