Miss Universe Hrvatske predstavila nacionalni kostim

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.12.2022.

0

Arijana Podgajski

Arijana Podgajski

Predstavljanje u tzv. nacionalnim kostimima na svjetskom izboru Miss Universe jedan je od najinteresantinijh segmenata priprema za veliko finale

U prostorijama Hrvatske etno kuće Materina priča u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici danas je predstavljena nacionalna haljina kojom će Arijana Podgajski, Miss Universe Hrvatske predstavljati Krapinsko-zagorsku županiju, a time i Hrvatsku na svjetskom izboru Miss Universe, u segmentu nacionalnih kostima.

Arijana Podgajski, 20-godišnja studentica ekonomije na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, koja je titulu Miss Universe Hrvatske 2022. ponijela krajem svibnja u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, s prvim danima nove godine putuje u Ameriku, na svjetski izbor Miss Universe koji će se održati u New Orleansu 14. siječnja 2023. godine.

Predstavljanje u tzv. nacionalnim kostimima na svjetskom izboru Miss Universe jedan je od najinteresantinijh segmenata priprema za veliko finale, i fanovi iz cijeloga svijeta obožavaju vidjeti šarenilo i maštovitost kreatora, kostima i instalacija. Tom šarenilu Hrvatska će se pridružiti u nešto umjerenijem izdanju, no još uvijek na način da se istakne naša baština i prirodne ljepote.

Na predstavljanju nacionalne haljine prisutan je bio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te voditeljica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Sanja Škrinjar.

Arijana Podgajski

Arijana Podgajski

Uzbuđenje zbog odlaska na svjetski izbor, ali i po prvi puta u Ameriku nije skrivala ni Arijana Podgjaski:

- Jako sam uzbuđena i sretna što mi se pružila ova jedinstvena prilika predstavljati Hrvatsku na svjetskoj pozornici kao što je Miss Universe. To se zaista događa jednom u životu. Meni je dodatno uzbuđenje jer ću po prvi puta letjeti avionom i to u Ameriku, u New Orleans, po mnogima jedan od najljepših američkih gradova. Drago mi je što ću u Ameriku ponijeti i dijelić mojeg Zagorja noseći ovaj nacionalni kostim ali i plašt kojeg vam ne smijemo još pokazati. Jedino smijem reći da me podsjeća na zelene zagorske brežuljke koji okružuju moj zavičaj i licitarska srca koja su simbol simpatije, odanosti i ljubavi, što je poruka koju želim podijeliti sa svijetom.

Na svjetskom izboru Arijana će nositi tradicijski nakit iz zlatarne Vrančić, utemeljene je 1990. godine. Začetnik obrta je Boris Vrančić koji je majstorski zanat izučio kod starog zagrebačkog majstora Stjepana Popeka krajem 60-tih godina prošlog stoljeća. 1996. godine, gospodin Boris Vrančić, među prvim zlatarima u Hrvatskoj, dobiva diplomu majstora zlatarstva. Tu diplomu 2001. godine dobiva i njegov sin, Hrvoj Vrančić,  koji nastavlja usavršavanje kod vrsnih zlatara u Zagrebu, učeći stare tradicijske načine obrade zlata, ugradnje dragih i poludragih kamena i filigranstvo.

Arijanu su na predstavljanju došle podržati i neke od bivših nositeljica titule Miss Universe Hrvatske: Ivana Delač (2003.), Lana Obad Jurič (2010.), i Ivana Mišura Vlaović (2014.)


VIŠE O TEMAMAArijana Podgajskiizbori ljepoteMiss Universe
Povezano