Minimalizam i udobnost: Inspirirajte se dnevnom sobom jedne stilistice

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.01.2018.

10

Foto: Andrea Papini, Ikea

Foto: Andrea Papini, Ikea

Za osobe poput Susanne Swegen, koja većinu vremena radi od kuće, udobno je mjesto za fokusiranje važno ugraditi u savršenu dnevnu sobu

Ikea je zamolila jednu od omiljenih dizajnerica interijera Susanne Swegen da joj da inspiraciju i savjete koji će pomoći u procesu dizajniranja dnevne sobe koja odražava njezin miran, opušten stil.
Topli minimalizam. Tako bismo najbolje mogli opisati Susannine jedinstvene interijere. "Volim kombinaciju japanske i finske estetike. Oboje obuhvaća organske elemente, puno drva i bijelih nijansi." Ta ljubav prema prigušenim tonovima i mirnoći postala je Susannina glavna inspiracija za ovu dnevnu sobu.
Dizajnerica interijera: Susanne Swegen

Dizajnerica interijera: Susanne Swegen

Ovi su zidovi možda neutralni, no definitivno nisu dosadni. Postigni dojam simetrije korištenjem dvije boje umjesto jedne. "Na taj ćeš način jednostavno postići jedinstven dojam", kaže Susanne. Dodavanje ogledala koja omogućuju igru sa svjetlom i odsjajem omiljen je način unosa dodatne dubine u prostor (ako se tvoja ogledala nalaze na podu, obavezno ih pričvrsti za zid kao što smo i mi učinili).

Foto: Andrea Papini, Ikea

Foto: Andrea Papini, Ikea

Uravnoteži simetrične linije uz mekoću tekstila. Ovdje je Susanne upotrijebila zavjese na dva načina. Na prozor je objesila dva sloja, jedan prozirni, a drugi deblji, i to da bi kontrolirala količinu prirodne svjetlosti. Na suprotnom se zidu odlučila za korištenje zavjesa na ne tako tradicionalan način: jednostavno ih je objesila na prazan zid da bi dodala teksturu.

Foto: Andrea Papini, Ikea

Foto: Andrea Papini, Ikea

Postigni ravnotežu tolikom broju ravnih linija i odaberi osvježavajuću alternativu tradicionalnom četvrtastom stoliću uz nekoliko zaobljenih. "Volim kombinaciju stakla, drva i bijele boje. Ova tri stolića zajedno donose mnogo prostora za odlaganje, a mogu se i jednostavno pomicati da bi poslužili kao mali otoci ako je nekome potreban stolić bliže mjestu na kojem sjedi na sofi."

Autorica teksta: Vanessa Algotsson

Autorica teksta: Vanessa Algotsson

Za osobe poput Susanne, koja većinu vremena radi od kuće, udobno je mjesto za fokusiranje važno ugraditi u savršenu dnevnu sobu. U tom prostoru za rad treba biti dovoljno mjesta za širenje skica, laptopa, knjiga, a čak i za još jednu osobu.

A što je sa svim onim radnim priborom i časopisima? „Imaj na umu da svaki predmet ima određeni oblik i boju. Sve dodaje nešto u prostor i doprinosi dojmu kaotičnosti ili pretrpanosti.“ Zbog toga je potrebno puno rješenja za odlaganje. Ove smo elemente čak i obojili u istu nijansu kao i zid (NCS 0500-N) da bi se bolje uklopili.

VIŠE O TEMAMAuređenje domainterijeriIkeaSusanne Swegen
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se