Milijun i pol Francuza otkrilo ljepote Hrvatske

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.12.2020.

0

Foto: Screenshot, YouTube

Foto: Screenshot, YouTube

Ova putopisna emisija o Hrvatskoj nastala je kao rezultat zajedničke suradnje francuske televizijske postaje France 5 i Hrvatske turističke zajednice

U udarnom terminu na francuskoj državnoj televizijskoj postaji France 5 emitirana je popularna putopisna emisija "Echappées belles", ili u prijevodu "Prekrasna utočišta", koja je u potpunosti bila posvećena Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, izvijestila je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj.
Ova putopisna emisija o Hrvatskoj nastala je kao rezultat zajedničke suradnje francuske televizijske postaje France 5 i Hrvatske turističke zajednice, uz podršku sustava turističkih zajednica.
Emisija prikazuje poznate turističke destinacije otkrivajući gledateljima nepoznate činjenice o životima i običajima lokalnog stanovništva, a ovoga puta u emisiji su predstavljeni Istra te otoci Pag i Cres, kao lokacije nevjerojatnih prirodnih ljepota i bogate kulturne baštine, uz naglasak na gastronomski potencijal i izuzetno gostoprimstvo.Da je Hrvatska na francuskom tržištu pozicionirana kao vrlo zanimljiva i atraktivna turistička destinacija potvrđuje i članak o Mljetu, Hvaru i Korčuli, koji je objavljen u jednom od najutjecajnijih francuskih ženskih časopisa „Femme Actuelle“, koji izlazi u nakladi od pola milijuna primjeraka i kojeg prati više od tri milijuna čitatelja. Autor članka je ugledni francuski novinar Thierry Lacour, koji je naglasio da je fasciniran prirodnim ljepotama Mljeta, urbanizmom Korčule, hvarskim mirisima lavande i impresivnim vinogradima. „U zemlji s više od tisuću otoka, raznolikost je kostanta, a Mljet, Hvar i Korčula koncentracija su najboljeg što Hrvatska nudi, očuvanu prirodu, kao i obilje povijesne baštine“, istaknuo je Lacour.

VIŠE O TEMAMAFrance 5hrvatski turizam
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se