Mia Pojatina spremna za svjetsko finale izbora Miss Universe

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.11.2018.

30

Mia Pojatina

Mia Pojatina

Mia Pojatina, aktualna Miss Universe Hrvatske, danas putuje na Tajland na svjetski izbor koji će se 17. prosinca održati u Bangkoku, uz izravan prijenos na FOX televiziji

Kako bi joj ovaj dugačak put protekao što lakše, Mia Pojatina će već danas otputovati u Beč, odakle će izravnim letom Thai Airwaysa u četvrtak popodne otputovati u Bangkok.

Posebnu pozornost svakako privlači i nacionalni kostim Zlatna dolina kojeg je dizajnirala dizajner-kostimograf Ljiljana Šoch iz Nove Gradiške, koji je  dio programa parade nacionalnih kostima. Kostim je inspiriran bogatim dijelom Hrvatske - Slavonijom te tradicionalnom Slavonkom, čednom i skromnom ženom, koja se razvija u modernu, jaku, poduzetnu ženu, a na njegovoj izradi radio je tim od pet žena, puna tri mjeseca. Gornji dio kostima sadrži elmente tradicionalne slavonske nošnje, šlingano ručno rađeno tkano platno i ručno rađena čipka. Na pojasu i korzetu ručno je zlatnim koncem rađen hrvatski pleter, dio hrvatske baštine. Ogrlica i dio kostima prekriveni su s 2000 ručno ušivenih dukata. Dukati su svjedočili o bogatstvu obitelji.

Mia Pojatina

Mia Pojatina

Na ovogodošnjem izboru Miss Universe sudjeluje preko devedeset ljepotica iz cijelog svijeta, a jednoj od njih će u glamuroznom finalu u kojem će nastupati trostruki dobitnik nagrade Grammy, NE-YO, aktualna Miss Universe, 22-godišnja Demi-Leigh Nel-Peters iz Južnoafričke Republike predati krunu Miss Universe.


VIŠE O TEMAMAMiss UniverseLjiljana Šochizbori ljepote
Povezano