Met Gala: Brojne zvijezde blistale u H&M-ovim kreacijama

Piše: CroModa, Foto: Getty Images / H&M
Objavljeno 02.05.2017.

53

H&M je kreirao posebne kombinacije za zvijezde kao što su Nicki Minaj, Future, Ashley Graham, Joe Jonas, Jourdan Dunn, Sasha Lane i Stella Maxwell

H&M-ov dizajnerski tim, nadahnut ovogodišnjom izložbom Instituta za kostime „Rei Kawakubo / Comme des Garçons: Art of the In-Between” („Umjetnost međuprostora”), osmislio je jedinstvene kreacije koje istražuju brojne teme kojima se dizajnerica Rei Kawakubo često bavi. One obuhvaćaju teme poput: dekonstrukcije, izvrtanja tradicije i asimetrije, pomiješane s neodoljivim šarmom mašni, cvijeća i polka točkica, pri čemu je svaka kombinacija posebno osmišljena za ovu ekskluzivnu večer mode. H&M je već treću godinu zaredom prisustvovao dobrotvornom balu Instituta za kostime, a posebno smo sretni zbog suradnje s Comme des Garçons za H&M-ovu dizajnersku kolekciju iz 2008. godine.

"Suradnja s H&M-om bila je izvanredno i jedinstveno iskustvo. Izgled kojeg smo osmislili toliko je poseban da jedva čekam podijeliti ga s ostalima. Zajedno s H&M-ovim timom dizajnera utjelovili smo temu koja se proteže od dramatičnog plašta do lica Rei Kawakubo. Zaista je nadahnjujuća", izjavila je Nicki Minaj.

Reperica i pjevačica Nicki Minaj plijenila je pozornost u prozirnoj svečanoj haljini od tila s dugim plaštom, koji se odlikovalo ekstravagantnim svilenim taftom neobrađenog ruba i crnim ružama od vinila ušivenim u obrub i s donje strane plašta. Haljina je kao osnovu imala elegantni svileni gornji dio, otkrivenih ramena u stilu kimona, dok se na njenom kožnom Obi pojasu nalazila maska s licem Rei Kawakubo. Plašt je bio prošaran izraženim zrakama crne i crvene boje, s jednom posebno istaknutom i najvećom zrakom prekrivenom crvenim Swarovski kristalima koja se protezala od stražnje prema prednjoj strani haljine.

Reper Future bio je odjeven u otmjeni, uski, crni sako - krojen kao frak - napravljen od organske svile, Tencela i vune, na kojem se preko gornjeg dijela leđa ističe ručno izvezena crna lubanja s crvenim srcem od Swarovski kristala. Reper ga je nosio preko tamnoplave košulje od organske svile s crnom leptir mašnom.

Ashley Graham zablistala je u haljini s korzetom, nadahnutom Rei Kawakubinim zanimanjem za razotkrivanje, inače oku skrivenih, konstrukcijskih dijelova odjeće. Korzet prljavo bijele boje suptilno je dekonstruiran, dok je duga crvena svilena suknja na mjestima bila učvršćena i zakopčana kukicama, a oba komada ukrašena bogatom tamnocrvenom organza svilom.

Manekenka Jourdan Dunn nosila je haljinu koja vizualno izdužuje figuru i poigrava se s temom dekonstrukcije i izvrtanja tradicionalnih odjevnih predmeta. Činilo se kao da gornji dio, izrađen od prljavo bijelog svilenog tafta, pada s pamučnog korzeta. Asimetrično izrezana suknja bila je skupljena u velike mašne i sašivena od tamnoplavog materijala prošaranog tankim svijetlim prugama koje podsjećaju na poslovna odijela.

Glumica Sasha Lane isticala se u prozirnoj strukturiranoj haljini od mrežastog materijala, ukrašenog polka točkama različitih veličina, jednim od ključnih motiva Rei Kawakubo. Haljina je učvršćena prozirnim korzetom, s razotkrivenim i naglašenim gornjim dijelom koji je ukrašen s crnim Swarovski kristalima i razigranim točkama izrađenim od taktilnih materijala kao što su rafija i baršun.

Stella Maxwell zasjala je u nježnoj prozirnoj haljini od organskog svilenog šifona i prekrivenom bisernim nitima. Bogata biserna ogrlica padala je preko otvorenih leđa, a niti su zatim prelazile i na prednju stranu te unakrsno oblikovale liniju blage krinolina haljine, prije nego što bi na samim krajevima slobodno zaigrano padale oko tijela.


VIŠE O TEMAMAH&MMet GalaNicki MinajFutureAshley GrahamJoe JonasJourdan DunnSasha LaneStella Maxwell
Povezano