Matteo Bocelli uskoro će premijerno nastupiti u Hrvatskoj

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 11.06.2024.

0

Foto: Mattia Guolo

Foto: Mattia Guolo

Matteo Bocelli nastupit će u Opatiji u sklopu turneje 'A Night With Matteo', a ulaznice za ovaj ekskluzivni koncert možete kupiti u sustavu Eventim.hr

Matteo Bocelli, vještinom i talentom osvojio je koncertnu publiku diljem svijeta, a 2. srpnja u organizaciji Star produkcije i Festivala Opatija po prvi put nastupit će u Hrvatskoj. Ekskluzivni koncert na Ljetnoj pozornici bit će dobra uvertira u ljeto ispunjeno koncertima pod zvijezdama.

"Iskreno se veselim prekrasnoj večeri koju ćemo 2. srpnja zajedno provesti na Ljetnoj pozornici Opatija. Zahvaljujem Star produkciji i Festivalu Opatija koji su zaslužni za moj prvi nastup u Hrvatskoj. Vidimo se uskoro!" – izjavio je Matteo Bocelli uoči koncerta u Opatiji.

Od ranog djetinjstva glazbeno se obrazovao, a pjevanje i klavir pohađao je na prestižnom Glazbenom konzervatoriju u Lucci. Ne čudi da je Matteo, odrastajući uz poznatog oca bio okružen zvucima klasične glazbe, ali i hitovima velikana kao što su Frank Sinatra i Whitney Houston, a s vremenom sve veći utjecaj na njegov glazbeni ukus i stil ima i suvremeni pop. Jedan od umjetnika čiju glazbu voli i cijeni je Ed Sheeran. Stoga je zanimljivo kako su upravo Ed Sheeran i njegov brat Matthew autori Matteovog singla ‘Chasing Stars’.

Prošle je godine napokon objavio svoj prvi, dugoočekivani, samostalni album, jednostavnog naziva ‘Matteo’. Album od 12 pjesama prikazuje sve raskoš njegovog vokala, ali i autorskog umijeća, s pjesmama na engleskom i talijanskom jeziku.

Svojim ugodnim i osebujnim vokalom spaja različite žanrove, krećući se s lakoćom od klasične glazbe preko ugodnog talijanskog baršunastog popa, do izvedbi poznatih svjetskih hitova. Možda je upravo ta lakoća izvođenja koju slušatelji prepoznaju razlog vrlo tople i neposredne interakcije s publikom te je svaki njegov koncert obilježen laskavim epitetom „izuzetne glazbene večeri za pamćenje“.

Ulaznice po cijeni već od 39,00 eura mogu se kupiti u sustavu Eventim i na svim prodajnim mjestima Eventima.


VIŠE O TEMAMAMatteo BocelliOpatijakoncerti u Opatiji
Povezano