Matija Vuica revijom na vodi predstavila čarobne haljine

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.08.2022.

0

Foto: Marin Veraja

Foto: Marin Veraja

Na najljepšoj vodenoj pisti, izmedu šaša, lopoča i vrba, tradicija se spojila s modernim, a žena uspravna, snažna, elegantna i glamurozna postaje kraljica

"Moja dolina je po svemu izuzetna, nije slučajno stekla naziv 'Mala Kalifornija'. Uvijek se ispočetka divim koliko je bajkovita, plodonosna, koliko netaknutih bisera ljepote krije u svojoj raskošnoj delti. Često snimam uz Neretvu nastojeći ne remetiti njezin mir i sklad. Dugo sam maštala da baš na vodi, u lađama napravim reviju, i evo, sad sam tu želju i ostvarila", kaže hrvatska dizajnerica Matija Vuica povodom modne priče "Vladarice delte".

Foto: Marin Veraja

Foto: Marin Veraja

Stotinama godina lađe su u dolini rijeke Neretve služile uglavnom za transport razne robe, a upravo su žene te koje su vukle lađe - lancale rjiečnom obalom. "Njima odajem čast i posvećujem ovu reviju na vodi, u jedinstvenom krajoliku pritoke Norin", dodaje Vuica.

Na najljepšoj vodenoj pisti, izmedu šaša, lopoča i vrba, na lađama "koje život znače", tradicija se spojila s modernim, a žena uspravna, snažna, elegantna i glamurozna postaje kraljica. U čvrstim rukama pobjedničkih lađara maratona - Udruga lađara Zagreb, Matijine Dive tiho su plovile u rakošnim haljinama, poput Vladarica Delte.

Modni noviteti Matije Vuice

Modni noviteti Matije Vuice

"Kad poštuješ prirodu ona ti vraća stostruko. Što joj se više klanjaš, ona te više uzdiže. Zato sam odabrala ovu oazu ljepote koju ljudska ruka ničim nije poremetila", kaže Matija.

Foto: Marin Veraja

Foto: Marin Veraja

"Haljine koje sam odabrala dio su najnovije kolekcije podijeljene u 3 bloka: svilene u jakim bojama crvene, žute i fuksije, snažne crne s upečatljivim konstrukcijskim detaljima, te kristalne srebrno-bijele. Simbolika svatova i sprovoda, jedno i drugo su odraz poštivanja u malim sredinama. I jedni i drugi su se lađama prebacivali preko Neretve i njenih rukavaca. Sve te boje su se divno sjedinile s okruženjem, ali i istovremeno isticale na sasvim poseban, čaroban način. Baš kako sam zamišljala", objašnjava popularna dizajnerica.


VIŠE O TEMAMAhrvatska modaMatija Vuica
Povezano