Mateyaneira na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala

Piše: CroModa, Sarajevo
Objavljeno 21.08.2017.

0

Mlade dizajnerice kreirale su stylinge koji su ukrali pažnju svih prisutnih medija i posjetitelja crvenog tepiha Sarajevo Filmm Festivala

Netom završeni 23. Sarajevo Film Festival i ove je godine okupio brojna poznata lica. Oči cijele takozvane "regije" nekoliko su dana bile uprte prema crvenom tepihu Narodnog kazališta u Sarajevu, za čiji se dašak hollywoodskog glamura ove godine posebno pobrinuo domaći brend Mateyaneira.

Mlade dizajnerice Mateja Dujić i Neira Sinanbašić početkom godine svojom prvom kolekcijom CUT osvojile su domaću modnu scenu, stoga ne čudi kako su mnogobrojne dame iz javnog života upravo njima prepustile svoje stylinge na ovom prestižnom događaju.

Martina Saira Keškić na crvenom tepihu zablistala je u kreaciji koja se sastojala od dubokih hlača i dugog plašta te je tu noć ukrala pažnju svih prisutnih medija i posjetitelja crvenog tepiha. Plašt je ručno vezen i ukrašen, materijal je obrađivan različitim tehnikama kako bi dobio savršen pad i prati zamišljeni oblik.

"Jako smo ponosne na kreaciju koju je nosila ambasadorica našeg Brenda - Martina Saira Keškić, prije svega jer je to kreacija koja je bila apsolutno FASHION, kompletan styling, kosa, make-up - sve je bilo zaokruženo, a Martina takvu vrstu eksperimenta i kreacije jednostavno zna nositi…" – ističu Mateja i Neira.

Kreaciju koja se sastojala od suknje ukrašene čipkom i kristalima u kombinaciji sa prozirnim kimonom s dugim plaštom, nosila je Marija Hudolin, TV lice i urednica poznatog bloga o majčinstvu. Kreacija je inspirirana istočnjačkom estetikom gejši, u modernoj interpretaciji i, za to, netipičnoj boji - crnoj.  Marija je ostala vjerna Mateyaneira estetici te se u narednom pojavljivanju na crvenom tepihu odlučila za sako haljinu iz kolekcije CUT, koju je iskombinirala sa kožnim hlačama.

Crvenim tepihom posljednju noć prošetale su i dizajnerice u vlastitim kreacijama, koje su i ovoga puta uspjele stvoriti vrlo snažne i bezvremene komade visoke mode, njegujući minimalističku estetiku i vrijednosti.


VIŠE O TEMAMAMarija HudolinSarajevo Film FestivalMateja DujićNeira SinanbašićMartina Saira Keškić
Povezano