Matea Leko ostvarila više od milijun pregleda na YouTubeu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.10.2020.

0

Matea Leko

Matea Leko

Hrvatska pijanistica Matea Leko, koja je prije nekoliko mjeseci pokrenula YouTube kanal 'Musical Stories by Matea Leko' ostvarila je preko milijun pregleda svojih videa

Svojim glazbenim talentom došla je u domove diljem svijeta i pružila besplatnu "hranu za dušu" svima koji uživaju u bezvremenskoj ljepoti klasične glazbe. Mateine glazbene priče započele su u jeku svjetskog 'lockdowna' i neizvjesnosti koja je kao nikada do sada paralizirala cijeli svijet i koja nas još uvijek sputava u svim segmentima naših života.
"Musical Stories by Matea Leko" moj su doprinos umjetnicima diljem svijeta koji nemaju živi kontakt sa svojom publikom. No, internet nam ipak pruža brojne mogućnosti povezivanja i izražavanja. Moj glazbeni opus se u proteklom periodu kretao od klasičnih glazbenih dragulja i izvođenja jednog od najvećih kompozitora svih vremena, Johanna Sebastiana Bacha, do suvremenih klasičnih glazbenika poput Koreanca Yirume. Ljubiteljica sam  filmske glazbe pa se među videima nalaze i pravi biseri iz svijeta filma. Ako još niste pozivam vas da ih poslušate kada vam treba odmak od svakodnevice, doza inspiracije ili jednostavno uživate u umjetnosti. Mnoga od djela koja prenosim nastala su u teškim životnim okolnostima umjetnika pa nam je i to poruka da će i ova situacija biti prevladana i da ćemo pronaći načine da prebrodimo i ove životne izazove“, poručuje Matea Leko.
Mlada pijanistica je svoju glazbenu priču pokrenula s otoka Cipra na kojemu trenutno živi, a dio glazbenih priča nastao je i u londonskom Craxton studiju tijekom nedavnog boravka u Londonu. Njen izniman talent i doprinos klasičnoj glazbi prepoznat je i u Mateinoj drugoj domovini pa je nedavno nastupila u praznom ciparskom teatru kako bi odala počast svim kolegama umjetnicima diljem svijeta koji nemaju mogućnosti biti uživo pred svojom publikom.

U nastavku pogledajte Matein video: Yiruma/Cover Story mladog korejskog kompozitora i pijanista koji i sam klasičnom glazbom osvaja svijet:


VIŠE O TEMAMAMatea Leko
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se