Martinska – nova ljetna destinacija s čak 6 glazbenih festivala

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 23.04.2019.

0

Gazbeni festivali u blizini Šibenika

Gazbeni festivali u blizini Šibenika

U neposrednoj blizini Šibenika ove će se godine odvijati čak šest festivala - Regius, Seasplash, Kanal, Nox, Membrain i Blast

Smještena direktno preko puta grada Šibenika, na jedinstvenom srimskom poluotoku i na samom ulazu u šibensku luku, nekadašnji važan prometni punkt te gradsko kupalište i izletište mnogih generacija, Martinska uz inicijativu Grada Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika i organizatora festivala otvara novu stranicu svoje povijesti. Gotovo će svaka subkultura svoje mjesto pod suncem ovoga ljeta moći pronaći u prekrasnom ambijentu plaže i nekadašnjeg kampa Martinska, koja u svom bogatom ljetnom konceptu nudi šest žanrovski različitih festivala, a to su redom; Regius, Seasplash, Kanal, Nox, Membrain i Blast festival.
Ovogodišnju sezonu glazbenih događanja otvorit će 9. Regius festival koji se odvija 12. i 13. srpnja, a kojeg karakterizira glazbena šarolikost i eklektičnost u izboru stilova, žanrova i samim time izvođača. Na line upu su za sada najavljeni Sajsi MC, Marin Ivanović Stoka, Cold Snap, Piknik Park - Linkin Park Tribute Band, Dreger Rofellos i Babilonska. Regius festival promovira kulturu i glazbu široke lepeze alternativnih žanrova.
Ove godine po prvi puta na Martinskoj će se održati i najdugovječniji hrvatski festival, posvećen dub i reggae zvuku te soundsystem kulturi - Seasplash, koji nakon 16 godina iz Istre dolazi na izlet u Dalmaciju i zauzima plažu od 18. do 21. srpnja. Osim programa na Martinskoj festival će i po prvi puta imati koncert otvorenja i to u srijedu 17. srpnja, na prekrasnoj tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. Festivalski line up ove je godine predvode Dub Pistolsi, Lee Scratch Perry, Scientist, Vibronics, Edo Maajka i mnogi drugi, a uskoro izlazi još jedna najava izvođača.

26. i 27. srpnja rezerviran je za sve one koje vole žestoko i veselo. Naime, taj je termin pripao Kanal Festu koji se ove godine odvija po drugi put i ugošćuje isključivo punk bendove, ali i njegove podžanrove kao što su punk rock i HC, sve u organizaciji Udruge Liješnjaci.

Martinska

Martinska

Prvi vikend kolovoza, 2. i 3. kolovoza, na Martinskoj kreće NOX Festival - dvodnevna fešta elektroničke glazbe. Tijekom dva dana na dvije pozornice, NOX će ugostiti izvođače iz Hrvatske, regije i inozemstva - žanrovski podijeljene na melodičnu elektroničku glazbu i nešto žešći zvuk. Od ukupno dvadesetak imena koji dolaze u Šibenik, dosad je objavljeno šest imena, a to su Juan Atkins, Red Axes, Petar Dundov i Coeus, DJ Jock i domaćin Lawrence Klein.

Martinska koja se smjestila na prostoru bivšeg kampa u šibenskom kanalu ove godine je dom i Membrain festivala, najvećeg okupljanja bass glazbe u Dalmaciji. U četiri dana programa na tri pozornice nastupit će preko 80 izvođača iz Hrvatske i svijeta koji će publici donijeti najaktualnije trendove drum and bassa, dubstepa, grimea, duba, global/tropical bassa i subžanrova, te time zbližiti kulture i ljubitelje bass glazbe. Neka od imena koja nas očekuju na Membrain Festivalu od 8. do 11. kolovoza su Loxy, DLR, Overlook, Clarity, Ruffhouse...

Hrvatsku DJ scenu na Martinskoj će ovo ljeto predstaviti Blast Fest koji ujedno i zatvara festivalsku sezonu na ovoj jedinstvenoj festivalskoj lokaciji od 16. do 18. kolovoza. Cilj Blasta je da se kroz glazbu, ples i ambijent umrežavaju mladi, dijele znanja, šire pozitivnu energiju te tako zaokruže samu svrhu postojanja Blasta, koji se održava pa principu slobodnih donacija.

Organizacija i/ili promocija većine navedenih festivala odvija se pod palicom Pozitivnog ritma koji je uz engleske partnere uključen u organizaciju i poznatih pulskih festivala Dimensions i Outlook. Podsjetimo,  Dimensions festival otvorit će hip hop zvijezda Anderson Paak uz pratnju benda The Free Nationals, a festival će kao i uvijek ugostiti kremu svjetske elektronske scene. Outlook festival isto to će napraviti za svjetsku bass scenu, a na otvaranju nastupit će Andy C, Mala i Outlook orkestar, Shy Fx, Loyle Carner i Flohio.

VIŠE O TEMAMARegius FestivalSeasplash FestivalKanal FestivalNox FestivalMembrain FestivalBlast festivalglazbeni festivali
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se