Mare Milin slavi domaću modnu različitost

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.09.2021.

0

#FindYourAngle

#FindYourAngle

Zalando ove jeseni ostavlja svoj pečat i u Hrvatskoj, i to izložbom koja poziva one u središtu domaće modne scene da ispričaju svoju jedinstvenu modnu priču, u svakom pogledu

Zalando je dolaskom u Hrvatsku obilježio svoje kontinuirano širenje na nova tržišta, i to izložbom koja slavi domaću modnu kulturu i moć izražavanja. Izložba fotografija koje je snimila Mare Milin, jedna od najpoznatijih hrvatskih modnih fotografkinja, nadahnuta je različitim aspektima ljudske osobnosti te se oslanja na nenadmašni modni Zalando asortiman kako bi prikazala najrazličitije odjevne kombinacije.

Kampanja #FindYourAngle pokazuje svu raznolikost mode koju nudi Zalando, demonstrirajući ponudu stilova za svaku prigodu i u svakom pogledu. Inspirativna izložba prikazuje domaće modele, umjetnike i kreativce koji su najbolji predstavnici hrvatske modne kulture. Fotografije su koncipirane kao razigrani modni diptisi, koji besprijekorno ocrtavaju ključne Zalando vrijednosti - raznolikost i uključivost. Prva fotografija diptiha prikazuje portrete osoba kakve ih poznajemo u svakodnevici, dok su na drugoj snažno naglašeni različiti dijelovi njihovih ličnosti, odnosno postavljeni su u situacije i poze u kojima ih nismo naviknuti gledati. Želja je bila prikazati da svi, promatrani iz više perspektiva, pokazujemo mnogo različitih strana karaktera, ali da smo u suštini sve to - upravo mi.

Ispred objektiva Mare Milin stali su glumac Slavko Sobin, modna novinarka i jedna od prvih hrvatskih blogerica Ana Bacinger, prvi hrvatski plus-size model Lucija Lugomer, članica domaćeg queer kolektiva House of Flamingo, neponovljiva Roxanne Flamingo, lifestyle influencer Marko Medić te modeli Lidija Lešić i Karla Zelić. Modni diptisi pokazuju svu raskoš individualnosti fotografiranih lica kampanje. Njihove živopisne i prštave modne kombinacije, koje je pažljivo izabrao stilist Petar Trbović, moći će se kupiti skeniranjem QR kôda, priloženog uz svaku fotografiju.

Izložba je otvorena sve do 28. rujna u poznatom zagrebačkom art baru Botaničar.


VIŠE O TEMAMAmodne izložbeMare Milinizložbe fotografijaZalandomodna fotografija
Povezano