Mango: 17 neodoljivih komada u military stilu

Piše: Iva Boban, Zagreb
Objavljeno 10.10.2014.

337

Ove sezone military nijanse, kao što je kaki, i maskirni (kamuflažni) uzorak krase doslovno sve, od jakni i kaputa do onog nejženstvenijeg - suknji, haljina i torbica

Mango u military stilu

Mango u military stilu

Military stil ove je jeseni (i zime) visoko na listi modnih trendova, a prvo ovosezonsko poglavlje vojne priče na našim stranicama ispisao je H&M izvrsnim lookbookom s kremom svjetskog modelinga. U drugom nastavku, svoju viziju military jeseni daje nam i Mango, čija kolekcija za jesen/zimu 2014/2015. doslovno vrvi komadima u "ratobornim" nijansama zelene boje.

Glavnu riječ vodi kaki, boja koju je još u 19. stoljeću proslavila britanska vojska tijekom ekspedicije u Abesiniji (današnoj Etiopiji). Kaki, ali i druge srodne nijanse koje naš mozak prepoznaje kao nešto military, krase Mangove jakne, kapute i parke, košulje i bluze, T-shirtove, pa čak i ono najženstvenije - suknje, haljine i  torbice. Popularan je i maskirni (kamuflažni) uzorak, posebno na košuljama i majicama kratkih rukava.

Koje military komade iz nove kolekcije Manga odabrati, te kako ih nositi i kombinirati, pogledajte u galeriji fotografija.


VIŠE O TEMAMAkaputiparkeMangomilitary stiljaknekaki bojamaskirni uzorakkamuflažni uzorakkombinezonidugi kaputizelena boja




Povezano