Makover spavaće sobe: 5 svježih promjena za pozdrav proljeću

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.03.2020.

0

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

Ne morate sve promijeniti da bi spavaćoj sobi pružili novi izgled i ugođaj. Škicnite jednostavne ideje iz Ikee i odlučite se za jednu, nekoliko ili pak sve.

Vaš je krevet prazno platno, a posteljina je jednostavan način postizanja remek djela na području sna. Upotrijebite boje i uzorke za postizanje brze i upadljive promjene (zelena je ove sezone zaista popularna).
Dizajnerica interijera: Ashlyn Gibson

Dizajnerica interijera: Ashlyn Gibson

Razmislite i o drugim tekstilima koji unaprjeđuju san. Odgovara li poplun vašoj temperaturi tijekom sna? Odgovara li jastuk načinu na koji spavate? Koja vam tkanina odgovara? Lan ili pamuk? U obzir uzmite sve nabrojeno.

Spavajte bolje uz biljke

Umjetnička voditeljica: Jules Rogers

Umjetnička voditeljica: Jules Rogers

"Željeli smo dodati biljke u svoju spavaću sobu zbog njihova svojstva pročišćivanja zraka", kaže Cosima, koja nas je pozvala da posjetimo stan koji dijeli sa suprugom Melom, stan u kojem su surađivali na ovoj promjeni izgleda spavaće sobe. Biljke koje su dobre za san obuhvaćaju aloe veru, svekrvin jezik, spatifil, klorofit i lavandu.

Uvedite ambijentalnu rasvjetu

Koji god ugođaj želite u spavaćoj sobi, rasvjeta vam u tome može pomoći. Ne zaboravite na to da se ne morate držati samo svjetla na noćnom ormariću! Pogledajte i svjetla koja se pričvršćuju za uzglavlje, zidnu rasvjetu koju možete usmjeriti tako da baca svjetlost tamo gdje je želite i rasvjetu s kabelima koja vam omogućuje da objesite svjetla nisko s obje strane kreveta. Najbolji savjet? Odlučite se za svjetla s prigušnicom i tako u potpunosti upravljajte ugođajem.

Smanjite nered na noćnom ormariću

Smanjite broj predmeta koje držite na noćnom ormariću. Ako je pretvaranje spavaće sobe u zonu bez elektroničkih uređaja vašnačin proljetnog osvježenja, budilica može postati novi ključni element. Uskladite ostale sa svojom rutinom prije spavanja. Razmišljajte o praktičnom, lijepom i osobnom. Zapamtite, ono se nalazi pokraj kreveta ono je što vidite netom prije no što utonete u san. Pobrinite se za to da bude lijepo.

Osmislite prekrasan ukras

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Police su sjajan način definiranja umjetnina. "Mi smo minimalisti. Objesili smo police jer smo htjeli definirati prostor za izlaganje koji bi udahnuo osobnost u prostoriju, no ne previše napadno!", pojasnila je Cosima. Isprobajte njezin savjet i pretvorite i nosače polica u dio ukrasa: "Jedan komplet PERSHULT nosača okrenula sam naopako. Tako sam dobila oblik slova K. Riječ je o jednostavnoj promjeni koja dodaje zanimljivost."

Nove zavjese

Autorica teksta: Helen Bazuaye

Autorica teksta: Helen Bazuaye

Zamijenite teške zimske zavjese laganim tkaninama i bojama koje odražavaju optimističan osjećaj koji se javlja tijekom ovog godišnjeg doba. Proljetna jutra donose svjetlost malo ranije, pa upotrijebite zavjese i rolo zavjese za prigušivanje svjetlosti u spavaćoj sobi kako se san ne bi ometao.

VIŠE O TEMAMAuređenje stanaspavaće sobeIkeainterijerizavjeseambijentalna rasvjeta
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se