Make-up - Kako do savršene nijanse i besprijekorne podloge

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.02.2009.

0

Kada kupujete novi puder, svoj izbor probajte uz vrat ili na liniju čeljusti i zatim pogledajte na prirodnom svjetlu...

Ilustracija | Foto: Nars

Ilustracija | Foto: Nars

Koža koja odično izgleda ne mora nužno biti očuvana kao svježa koža tinejdžera, piše spa-wellness.com.hr. Kad se radi o smjernicama za žene preko 30 godina - manje je više! Evo nekoliko stručnih savjeta kako napraviti besprijekornu podlogu.

Treba pronaći savršeni spoj

Izabrati pravu boju je vrlo važno, zato pokušajte naći onu koja se potpuno stapa s vašom kožom.


Kada kupujete novi puder, svoj izbor probajte uz vrat ili na liniju čeljusti i zatim pogledajte na prirodnom svjetlu, kao i na umjetnom svijetlu u prodavaonici. Savršena nijansa će nestati u vašoj koži, i skoro nećete moći vidjeti da je nanešena.


Podloga mora odgovarati tipu kože

Kao što je bitno da izaberete savršenu nijansu, naophodno je i da izaberete podlogu prema svom tipu kože.


Glavno pravilo je da što je suša koža, puder bi trebao biti kremastiji. Takva koža zahtijeva i dodane sastojke za vlažnost. Pripazite na puderaste formule jer će takve samo naglasiti dehidriranu kožu.


Masnijoj koži su potrebni nemasni puderi koji sadrže sastojke za dobivanje mat tena. Možete pokušati nanijeti i proizvod za masnu kožu na T-zonu prije nanošenja pudera.


Kombinirana koža zahtijeva balans zato pročitajte dobro opis koji ćete pronaći na naljepnici ili u imenu proizvoda.


Kako nanijeti podlogu?

Kada ste pronašli pravu podlogu, tajna prirodnog, besprijekornog tena je u nanošenju.


Ako želite savršenu podlogu, koristite kremu za podlogu (Face Base Skin Primer) koja će olakšati nanošenje, popuniti male bore, matirati lice, hidratizirati ga i učiniti da puder dulje traje na licu.


Nanesite je prstima ili možete koristiti ravni kist za nanošenje podloge. Spužvice upiju previše proizvoda, ali možete ih koristiti vlažne da stvorite fini sloj.


Možete nanijeti podlogu na cijelo lice ili samo gdje je potrebno da izjednači kožu. Ne morate je nanijeti sve do kraja vrata, osim ako je razlika u boji kože prevelika.


Bolje je ne nanijeti podlogu oko očiju, jer može nepotrebno naglasiti sitne bore. Umjesto toga, koristite osvjetljivač ispod očiju da reflektira svijetlo i prekrije bore.


Što se tiče pudera, budite oprezni u upotrebi - ne treba ga prebogato nanijeti jer može ostaviti dojam starijeg lica ili može izgledati kao maska. Dok pomaže podlozi da duže traje i dok prekriva, njegova glavna namjena je da spriječi sjaj i najbolje ga je nanijeti samo na T-zonu.


Puder u prahu koji se nanosi velikim kistom daje najtransparentniji efekt, ali kompaktni puder je zgodan jer se može popravljati tijekom dana.


Što se tiče boje, pazite da odgovara boji vaše kože. Žućkasti tonovi pudera su topli i pašu svim nijansama kože.


VIŠE O TEMAMApuderi u prahupodloga za make-upkrema za podlogu
Povezano

6 pudera u prahu za masnu kožu

Za savršen make-up

6 pudera u prahu za masnu kožu