Make-up: 10 jednostavnih koraka do savršenog izgleda

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 29.08.2010.

563

Ilustracija | Foto: Chanel

Iako je šminkanje neka vrsta umjetnosti kojom vizažisti uljepšavaju ljude, ako vi ipak niste jedan od takvih umjetnika, evo jednostavne šablone od 10 koraka uz pomoć koje ćete svakodnevno izgledati lijepo i sređeno.

Ilustracija | Foto: Chanel

1. Nanesite korektor nijansu svjetliju od podloge koju ćete koristiti na područje ispod oka i dijelove lica na kojima postoje nesavršenosti. Također koristite korektor kako bi prekrili sjajilo.

2. Izaberite podlogu, tj. tekući puder u boji vlastitog tena. U točkicama ga nanesite po sredini lica i razmažite prstima ili spužvicom, naravno ravnomjerno.


3. Uzmite puder u prahu i s njim zagladite površinu lica. Također ga možete nositi sa sobom te ako je potrebno popraviti šminku.


4. Nakon pudera slijedi sređivanje obrva. Na lijepo sređene obrve umjesto olovke nanesite sjenilo za oči - smeđe je najpogodnije.


5. Izaberite tri nijanse sjenila: tamniju, srednje tamnu i najsvjetliju. Tamniju nanesite tik do trepavica, nešto svjetliju na srednji dio, a najsvjetliju ispod obrve. Iako ima više različitih načina šminkanja očiju, ovo je jedan od njih i vrlo je jednostavan.


6. Eyelinerom ili olovkom iscrtajte oči tako da crtu povučete od početka oka, primjerice od mjesta gdje počinju trepavice, pa sve do kraja oka.


7. Nanesite jedan sloj maskare na gornje i donje trepavice. Ako ste stavili šarena sjenila, isprobajte smeđu maskaru.


8. Nasmijte se kako bi znali gdje trebate nanijeti rumenilo, što je točno na jagodicama. Pripazite da nije presvijetlo za vaš ten.


9. Ruž koji je kompatibilan s vašom bojom kože je upravo ono što trebate za dnevni look. Eksperimentirajte s bojama većinom navečer te ih naravno kombinirajte i prema odjeći.


10. Iscrtajte usnice olovkom nakon što ste stavili ruž, a ne prije kako se znalo prije raditi. Tako nećete završiti s tamnom crtom oko usnica nakon što se ruž obriše. Izbjegavajte kombiniranje svijetlog ruža i tamne olovke za usne.VIŠE O TEMAMAruž za usneeyelinerpuderipodloga za make-uppuder u prahu
Povezano