Majice s potpisom Elfsa promiču hrvatsku kulturnu baštinu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.06.2023.

0

Foto: Elfs

Foto: Elfs

Napravljen je dizajn za majice i torbe koje krase motivi iz muzejskih postava kao što su prapovijesne fibule, nosač za sol iz groba hrvatskog ratnika iz 9. st i motiv cara Augusta

U Arheološkom muzeju Zadar je predstavljena druga kolekcija suvenira ELFS za Arheološki muzej Zadar. Kolekciju su predstavili voditeljica odnosa s javnošću AMZd. Marina Brkić, voditeljica marketinga AMZd. Donata Smokrović i modni dvojac ELFS (IvanTandarić i Aleksandar Šekuljica).

Druga kolekcija nastala je kao rezultat nastavka uspješne suradnje Arheološkog muzeja Zadar i poznatog hrvatskog modnog dvojca ELFS. Ova suradnja započela je 2019. godine kada je u crkvi sv. Donata predstavljena prva ekskluzivna kolekcija suvenira koja je sadržavala majice,tunike i torbe. Prva kolekcija naišla je na izuzetno pozitivne reakcije domaćih i stranih posjetitelja. Cjelokupan program bio je prepoznat i od strane Hrvatskog muzejskog društva te mu je dodijeljeno Posebno priznanje u kategoriji za realizirani marketinško propagandni program. Sve to potaknulo nas je na nastavak suradnje i izradu druge kolekcije.

Druga kolekcija, uz muške i ženske modele majica za odrasle, donosi i majice za djecu. Napravljen je dizajn za majice i torbe koje krase motivi iz muzejskih postava kao što su prapovijesne fibule, nosač za sol iz groba hrvatskog ratnika iz 9. st i motiv cara Augusta. Svojim dizajnerskim idejama ELFSI su ovim muzejskim motivima udahnuli jedan potpuno novi život.

Elfs x Arheološki muzej Zadar

Elfs x Arheološki muzej Zadar

Cjelokupan program je organiziran u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar te njihovom profesoricom Jelenom Franulović, Osnovnom školom Stanovi te njihovom učiteljicom Anom Paleka. Učenici ovih škola sudjelovali su na radionicama gdje su dobili predloške odnosno motive koje su dizajnirali ELFSI i oni su ih trebali interpretirati na svoj način, a kao rezultat nastala je izložba učeničkih radova koja je otvorena na današnjem predstavljanju.

Prezentaciju je sa dvije plesne točke prema koreografiji Lare Stanin uveličao je Predškolski studio Zadarskog plesnog ansambla.

Foto: Elfs

Foto: Elfs

Svim sudionicima programa Arheološki muzej uručio je prigodne zahvalnice koje su dizajnirali učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.


VIŠE O TEMAMAElfsArheološki muzej Zadarhrvatska modamajiceIvan TandarićAleksandar Šekuljicamajice kratkih rukavakratke majiceDonata Smokrović
Povezano