LUDILO U MILANU: Prada za jesen/zimu 2013/2014.

Piše: Iva Boban, Zagreb, MIlano
Objavljeno 22.02.2013.

18

Prada za jesen 2013. | Foto: Screenshot / YouTube

Prada za jesen 2013. | Foto: Screenshot / YouTube

Dugo će se pričati o Pradinoj 'uglađenoj postapokalipsi' za jesen/zimu 2013/2014., koju smo jučer gledali na pisti Milan Fashion Weeka

Puno je velikih modnih kuća, ali mnogi će vam reći da je ključ sezone u njenim rukama. Dama koja ne ferma mišljenje većine, talijanska modna institucija koja ne samo da ne niz dlaku trendova nego nerijetko ruši sva pravila nudeći vlastite diktate. Neočekivane, hrabre, katkad i revolucinarne. Usput nerijetko u orbitu lansirajući neka nova lica koja pod njenim okriljem ekspresno izrastaju u svjetske manekenske zvijezde. Govorimo, naravno, o Miucciji Pradi, 63-godišnjoj alfi i omegi talijanske modne kuće Prada, koja je jučer na Milan Fashion Weeku priredila još jedan spektakl o kojem će se pričati mjesecima.

Prada je misterioznom revijom za jesen/zimu 2013/2014., odrađenom na svojevrsnom stageu od grubih drvenih dasaka u funkciji piste, pomiješala romantiku i urbani stil 21. stoljeća. Bilo je to pomalo zbunjujuće modno iskustvo kojen je kritika već prozvala "uglađenom postapokalipsom". Asimetrični komadi izgledali su kao da su složeni, slučajnop nabacani od glamuroznih ostataka. Ali to je Prada! Slojevita poput dobrog romana, svoje pravo lice pokazuje tek nakon nekoliko gledanja/čitanja.

Zanimljivo je i da su modeli, uključujući i slavnu Adrianu Limu, na pistu izjurili mokre kose, kao da su upravo upravo došli iz nekog filma. Pravu pozadinu priče, ako uopće i postoji (jer u svijetu mode je često sve samo najobičniji blef!), možda nikada nećemo saznati. Ali koga briga? To je jednostavno - Prada! Pogledajte video:




VIŠE O TEMAMAPradaMilan Fashion WeekMiuccia Pradajesen 2013




Povezano