Lucija Begić predstavljat će Hrvatsku na izboru za Miss svijeta

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.10.2023.

0

Foto: Zvonimir Ferina

Foto: Zvonimir Ferina

71. izbor za Miss svijeta održat će se 16. prosinca ove godine u New Delhiju u Indiji, a Hrvatsku će tamo predstavljati Lucija Begić

Ova egzotična ljepotica, visoka 178 centimetara, nosila je titulu Miss Zagreba. Na izborima ljepote uobičajena je praksa da na svjetski izbor putuju prva ili druga pratilja aktualne missice, a razlog zašto tome ove godine nije tako objašnjava nam Iva Loparić Kontek, direktorica Direkcije i vlasnica licence.

"Posljednji održan izbor Miss Hrvatske bio je 2019. godine kada je na izbor Miss Svijeta putovala Katarina Mamić, još uvijek aktualna Miss Hrvatske. Njezinim pratiljama su te godine izabrane Marija Rogić i Iva Mijolović. Prva pratilja Marija Rogić izjavila je kako nije u mogućnosti natjecati se na izboru za Miss Svijeta i biti na pripremama, koje se održavaju od 17.studenog do 16. prosinca. Kao razlog je navela neodgodive fakultetske obaveze radi ostvarivanja prava na polaganje ispita. Sukladno navedenom, odustala je od prava predstavljanja Hrvatske na izboru za Miss svijeta. Druga pratilja Iva Mijolović raduje se majčinstvu i obiteljskom životu", govori nam Loparić Kontek.

Budući da će se finalni izbor Miss Hrvatske održati tek 27. studenog, kada će se hrvatska predstavnica već nalaziti u Indiji, Direkcija Miss Hrvatske za Miss svijeta i Miss World Limited, organizator izbora Miss World zajedno su odlučili o našoj predstavnici na inzistiranje Miss World Limited o sudjelovanju Hrvatske na izboru za Miss svijeta.

Foto: Zvonimir Ferina

Foto: Zvonimir Ferina

Tko je Lucija Begić? Lijepa dvadesettrogodišnjakinja živi u Zagrebu gdje studira kondicijsku pripremu sportaša na Kineziološkom fakultetu. Osim sa sportašima, voli raditi i sa rekreativcima. Posebno je ponosna na činjenicu da pomaže osobama s tjelesnim oštećenjima u unaprijeđenju njihove kvalitete života tjelovježbom.

"Prijateljstva koja sam sklopila kroz ovaj posao su razlog zašto toliko volim sve što radim. Osobe s tjelesnim oštećenjima motiviraju me svojom hrabrošću i pozitivnom energijom", priča nam Lucija. U slobodno vrijeme boravi u teretani, voli duge šetnje u prirodi sa psićem Lorom te se kao bivša sportašica rekreativno bavi raznim sportovima. Ova svestrana ljepotica slika na platnu, druži se s prijateljima i obitelji, ide na koncerte, putuje te surađuje s raznim udrugama koje pomažu socijalno ugroženim osobama. "Trudim se svoje znanje, vještine i vrijeme usmjeriti na poboljšanje okruženja u kojem živimo, kako kroz poboljšanje stila života tjelovježbom i brigom o sebi, tako i kroz pomoć onima koji nisu u mogućnosti skrbiti sami o sebi", ističe Lucija, koja se već naveliko sprema otputovati u Indiju. Naime već se snimila video razglednicu, službene fotografije, ali i odradila potrebne fittinge za predstojeći izbor na koji putuje 17. studenog.


VIŠE O TEMAMAMiss HrvatskeMiss svijetaizbori ljepoteLucija BegićIva Loparić Konte
Povezano