Lov na nakit: Veliki vodič kroz kupnju poklona za proljetne svečanosti

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.05.2018.

38

Među najtraženijim darovima svakako su srebrni modni dodaci iz novih kolekcija koji donose likove dječaka i djevojčica te pregršt drugih simpatičnih motiva poput cvijeća, zvjezdica, mjeseca, srca...

Proljeće je mnogima donijelo bezbroj razloga za slavlje zbog čega najveći hrvatski lanci za prodaju nakita u zemlji, ZAKS i ARGENTUM, donose mnoštvo ideja za najljepše poklone – darove trajne vrijednosti koji se mogu prenositi iz generacije u generaciju. Od proslave rođenja pa sve do obećanja vječne ljubavi, nakit od plemenitih kovina idealan je za darivanje zbog svoje velike materijalne i estetske vrijednosti.  Bližnjima se tako poklanja vječna uspomena na poseban dan bilo da je riječ o krštenju, pričesti, krizmi ili vjenčanju - slavljima aktualnim upravo u ovo doba godine.
Među najtraženijim darovima svakako su srebrni modni dodaci iz novih kolekcija koji donose likove dječaka i djevojčica te pregršt drugih simpatičnih motiva poput cvijeća, zvjezdica, mjeseca, srca te prigodnih križića. Ovi jedinstveni srebrni ukrasi nježnih gravura namijenjeni su svim ženama ali i mladim damama koje tek počinju otkrivati čudesan svijet nakita. Narukvice, ogrlice i naušnice s preslatkim detaljima već sada su veliki hit koje će svaka slavljenica poželjeti nositi pa je tu zaista riječ o blistavoj ideji za poklanjanje.

Tradicijski nakit iz linije Botuni

Tradicijski nakit iz linije Botuni

"Svaki put kada nekog darujete stavljate mu neizbrisivi osmijeh na lice – a to je poput čarolije. Jedini ljepši osjećaj od primanja poklona jest onaj kada vidite sreću u očima onoga kome ste dodijelili svoj posebni znak pažnje", poručuju iz srebrnarnica ARGENTUM čiji djelatnici stručnim savjetima svake godine pomažu mnogobrojnim kupcima oko odabira savršenog poklona.

S druge strane, među najtraženijim darovima već dugi niz godina je nakit s motivom anđela koji dolazi u obliku narukvica, privjesaka i naušnica. „Ovakav poklon bezuvjetno će osvojiti srce onog kojeg darujete zbog snažne simbolike anđela čuvara. Jednako tako, nećete pogriješiti darivanjem personaliziranih ogrlica,  koje se kao i nakit sa svetim motivima nerijetko naručuju u zlatu - zbog svoje veće vrijednosti ali i hrvatske tradicije. Personalizirani nakit u zlatu i srebru preporučujemo svima koji žele prenijeti poruku gravurom imena, posebnog datuma ili željene riječi“, poručuju iz zlatarnica ZAKS.

No, u zlatarnicama ZAKS i srebrnarnicama ARGENTUM slažu se da su danas obilježavanja proljetnih svečanosti gotovo nezamisliva bez darivanja hrvatskog tradicijskog nakita te zlatnika i srebrnjaka s geografskim, povijesnim ili svetim motivima. Nevjerojatna popularnost nakita s elementima hrvatske povijesne i etnografske baštine zabilježena diljem zemlje svakako veseli, jer je riječ o tradicijskim proizvodima temeljenim na hrvatskoj kulturi, a izrađenim od strane najcjenjenijih majstora struke – artiklima nekoć zaboravljenim u vremenu, a danas revitaliziranim u moderne i svakodnevno nosive inačice.

VIŠE O TEMAMAnakitZaksArgentumsrebrni nakitogrlicenarukvicesrebrne ogrlice. naušnicesrebrne naušnice
Povezano


Još iz rubrike Modni dizajneri

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se