Lonely Planet objavio veliku reportažu o Braču

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.06.2020.

0

Screenshot: HTZ, Lonely Planet

Screenshot: HTZ, Lonely Planet

U reportaži su opisani bračka tradicija obrađivanja kamena te povijest pustinje Blaca i Zmajeve špilje, a kroz prekrasne fotografije predstavljene su i prirodne ljepote Brača

Velika reportaža o otoku Braču objavljena je na 12 stranica u posebnom online izdanju britanskog Lonely Planeta, u kojem su objedinjene do sada neobjavljeni materijali o destinacijama diljem svijeta. Reportažu Heart of Stone (Srce kamena) potpisuje Marcel Theroux, ugledni britanski spisatelj i autor popularnog romana The Secret Books.
Da će reportaža mnogim Britancima poslužiti kao inspiracija za planiranje posjeta Hrvatskoj smatra Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji. "Unatoč trenutnoj krizi, Britanci još uvijek maštaju o odmoru i inspiraciju traže u online sadržaju. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što će u posebnom izdanju Lonely Planeta čitati o otoku Braču, njegovoj povijesti i prirodnim ljepotama. Sigurna sam da će to dodatno afirmirati Hrvatsku kao šaroliku destinaciju s bogatom kulturnom baštinom, koju ne vrijedi imati samo na 'listi želja', već se u nju redovito vraćati i svaki put iskusiti nešto novo i drugačije", izjavila je Reić.
U reportaži je opisana bračka tradicija obrađivanja kamena, povijest pustinje Blaca i Zmajeve špilje, a kroz prekrasne fotografije predstavljene su i prirodne ljepote Brača poput Vidove Gore i Zlatnog Rata.

VIŠE O TEMAMALonely Planethrvatski turizamotok BračMarcel TherouxDarija Reić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se