Locco Motion Session sutra u Petom kupeu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.03.2023.

0

Foto: Peti kupe

Foto: Peti kupe

Locco Motion Session, koji je na programu sutra (7. ožujka) u Petom Kupeu donosi novu dozu svirke cijenjenih domaćih instrumentalista

Nadolazećeg utorka slijedi nova doza glazbenog užitka u režiji ponajboljih hrvatskih instrumentalista, a ovotjedna selekcija istrčat će u sastavu: Pavle Jovanović, Luka Čapeta, Jerko Jurin i Hrvoje Kralj.

Gitarist Pavle Jovanović učio je svojedobno u New Yorku od najboljih, a nakon povratka u Hrvatsku svira s najuglednijim hrvatskim jazzerima, ali i u svojim autorskim projektima. Osim jazz izričaja, razvija senzibilitet za improviziranu, modernu klasičnu i filmsku glazbu.

Velikim stopama na scenu je već prije nekog vremena stupio mladi gitarist Luka Čapeta. Nakon školovanja u Austriji, vrlo je aktivan na "live improvising" sceni te je stalni član ili surađuje s brojnim bendovima i projektima, poput bendova Dunjaluk, Živa Voda, MILK, Mary May i Trokut.

Jerko Jurin je mladi perspektivni bubnjar koji je na electronic jazz scenu stupio s bendom Trokut, s kojim nastupa na prestižnim europskim festivalima i klubovima. Fluidan je u jazzu kao i u "live electronic" improviziranoj glazbi, gdje se etablirao kroz Future Lounge sessions.

Basist Hrvoje Kralj jedan je od najaktivnijih mladih domaćih glazbenika koji jednako uspješno barata kontrabasom i električnim bassom. Svira različite stilove glazbe poput tradicionalne i moderne jazz glazbe, klasične orkestralne i komorne glazbe, elektronske glazbe, soula, funka i avangarde. 2020. godine dobitnik je strukovne nagrade Status u kategoriji jazz kontrabasa.


VIŠE O TEMAMAPeti Kupekoncerti u ZagrebuPavle JovanovićLuka ČapetaJerko JurinHrvoje Kralj
Povezano