LMF festival dovodi svjetske DJ zvijezde na Jarun

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.04.2023.

0

Foto: LMF festival

Foto: LMF festival

Sudjelovanje na LMF festivalu potvrdili su mnogi od najboljih svjetskih DJ-eva pa će zagrebačko jezero Jarun sredinom lipnja biti mjesto susreta brojnih poklonika elektronske glazbe

Zagrebački Jarun će od 15. do 17. lipnja po treći put biti mjesto održavanja festivala LMF (skraćenica od Let The Music Be Free) na kojem će nastupati brojni DJ-evi elektronske glazbene scene iz Hrvatske i svijeta. Zaljubljenici u elektronsku glazbu tako će na tom open-air festivalu moći uživati u glazbenom programu koji će im na četiri pozornice na prekrasnom prostoru zagrebačkog jezera Jarun prirediti više od 70 inozemnih i domaćih DJ-eva.

Dolazak su potvrdila najveća imena svjetske elektronske glazbene scene među kojima su, uz ostale, Above & Beyond, Adam Beyer, John Summit, Camelphat, Artbat...

Tako će u Zagrebu po prvi put nastupati trance trio Above & Beyond, koji su poznati po remiksu hitova Madonne i Radioheada, a na ljestvici najpopularnijih svjetskih DJ-eva su na 16. mjestu, dok su u Velikoj Britaniji na visokom četvrtom mjestu.

Ljubitelje elektronske glazbe svakako će razveseliti i dolazak Adama Beyera, koji je karijeru započeo kao prodavač, a danas je među 30 najpopularnijih DJ-eva na svijetu. Popularna i cijenjena Anfisa Letvago, rođena u Sibiru iz kojeg u dobi od 19 godina seli u Italiju, također je izgradila uspješnu karijeru DJ-a. Dolazak na LMF potvrdio je i Amerikanac John Summit koji je trenutačno 13. na ljestvici najpopularnijih DJ-eva do 28 godina, potom britanski duo CamelPhat, bugarski DJ Stan Kolev i drugi.

Podsjetimo, LMF je premijerno održan 2019. godine u Las Vegasu, a 2021. godine održao se i prvi zagrebački, postavši prepoznatljivo ime na sceni elektronske glazbe na ovim prostorima. To je 2022. godine dokazano i nagradom Ambasador za doprinos na glazbenoj sceni.

Prošle je godine na LMF-u u zvucima elektronske glazbe na Jarunu uživalo više od 25.000 ljubitelja iz Europe i svijeta, a ta bi brojka ove godine mogla biti i premašena.


VIŠE O TEMAMALMF Festivalglazbeni festivali
Povezano