Ovo su ljetni događaji u Zagrebu koje ne smijete propustiti

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.07.2020.

0

Foto: CroModa

Foto: CroModa

Iako je aktualna kriza odgodila mnoge planove i promijenila svijet u kojem živimo, s ljetom su se na ulice i u dvorane vratili neki zanimljivi eventi i festivali

Neke će od njih probuditi nostalgična sjećanja na život grada kao što su Ljeto na Štrosu, u čijem će znaku gornjogradske ulice živjeti sve do 1. rujna, Zagrebački vremeplov koji sve do kraja listopada oživljava slike i glazbu nekadašnjega Zagreba i još mnoge druge.
Sve do kraja kolovoza nezaobilazna adresa ljubitelja filma i kulture bit će Ljetna pozornica Tuškanac, smještena na ljeti posebno ugodnom vanjskom prostoru u park šumi Tuškanac. U tom kultnom kinu na otvorenom pripremaju se zanimljivi filmski, glazbeni i drugi kulturni programi.
Ljeto u Tehničkom muzeju, koje traje sve do 6. rujna, pretvara dio prostora Tehničkog muzeja Nikola Tesla kao i njegovog vrta u umjetničku oazu u kojoj će se održavati zanimljive izložbe, kazališne predstave, koncerti, paneli, nastupi DJ-eva, pub kvizovi i drugi programi čija je atraktivnost već potvrđena prethodne dvije godine.

Na istoj će se lokaciji od 27. do 29. kolovoza održati Art Zagreb sajam, a od 1. do 6. rujna Zagreb Design Week.

Sve do 6. rujna traje manifestacija Art Park Ribnjak koja po peti put okuplja street art umjetnike i glazbenike kao i sve njihove poklonike, pružajući mogućnost za umjetničko izražavanje kao i druženje u izuzetnom zagrebačkom ambijentu.

Bogatom se popisu događanja treba dodati i jedan od najboljih kulturnih i multimedijskih festivala, Ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti, koje traje do 18. srpnja. Tridesetdevete Večeri na Griču, koje traju od 5. do 14. srpnja, jamstvo su umjetničkog doživljaja za ljubitelje ozbiljne glazbe. Čak 54 godine duga je povijest Međunarodne smotre folklora, koja će od 15. do 19. srpnja privući sve koji njeguju folklornu tradiciju, ali i one koji je vole. Pažnju će stanovnika Zagreba i posjetitelja ovoga ljeta zaokupiti i umjetnički projekt Okolo, Festival umjetničkih zastavica kao i Ljeto na Ribnjaku – Matoš u gostima.

VIŠE O TEMAMAZagrebLjeto na ŠtrosuLjetna pozornica TuškanacLjeto u Tehničkom muzejuZagreb Design WeekArt Park Ribnjak
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se