Ljeto kod Matoša u znaku glazbe, hrane i koktela

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 05.06.2024.

0

Foto: Ljeto kod Matoša

Foto: Ljeto kod Matoša

Najposjećenija ljetna manifestacija, Ljeto kod Matoša, i ove će godine, od 28. lipnja do 27. srpnja centar Zagreba pretvoriti u oazu dobre zabave i još bolje hrane i pića

U hladovini drvoreda i ispod starih fenjera u skrivenom dragulju Donjeg grada – na Trgu braće Mažuranića, spremaju se tople ljetne večeri u kojima će uživati svi od 7 do 97. Odrasle čekaju setovi sjajnih DJ-a i bendova, gastro ponuda na osam ugostiteljskih kućica pod otvorenim nebom, a klince predstave, facepainting, radionice, animacije i sportske igre u hladu. Sve to i još neki sjajni noviteti tu su da od 28. lipnja do 27. srpnja zabave sve!

Bilo da se čeka odlazak na godišnji, oporavlja od povratka u stvarnost nakon istog ili samo želi prepustiti ugođaju najtoplijeg godišnjeg doba u Zagrebu – Ljeto kod Matoša uvijek je dobar izbor. Tamo će se, iza zgrade Lada i tik do HNK, provoditi najbolje ljeto u gradu popraćeno bogatim programom. Mnogobrojne ležaljke, vreće, jastučići i stoličice u prepoznatljivom retro stilu tu su da stvore „domaću“ i opuštenu atmosferu te ovu predivnu kulisu na otvorenome učine jedinstvenim izborom za lagana ljetna druženja, slavlje rođendana, zaruke, kraj radnog dana ili samo – života. Što se tiče klope i cuge, nikada na Matošu nitko nije ostao gladan, a neće ni sada! Čak osam ugostiteljskih kućica tu je da svatko nađe fine street food zalogaje i mrzlu cugu po svom guštu.

Ovogodišnja novost je i uzbudljiva suradnja s udrugom Hortiart pa će se u nedjelju 30. lipnja na Mažurancu održati i sajam bilja uz prigodne i superzabavne radionice za sve biljkoljupce.

Uz Ljeto kod Matoša, Mažuranac će od 5. do 7. srpnja ponovno ugostiti festival LADO na Mažurancu. Baš kao i Ljeto kod Matoša, festival LADO je u potpunosti besplatan, a namijenjen je svim posjetiteljima i stanovnicima Zagreba.

Srijedom i četvrtkom bendovi, ostale dane DJ-jevi, a svaki dan i nešto za klince

Ljeto na Mažurancu

Ljeto na Mažurancu

Duge i tople ljetne večeri na Mažurancu i ove će godine obilježiti koncerti i DJ nastupi. Jazz, funk, rock, pop, ima tu svega! Srijedom i četvrtkom na rasporedu su live izvedbe urbanih glazbenika i bendova kao što su Elvis Sršen & The Funkblasters, Toni Drama, Šleper šlager, Louise, Laura Miletić, Tanja & Marko te Tina & Dalibor Acoustic. U ovogodišnju će nas manifestaciju u petak 28. lipnja uvesti Gelato sisters, a utorkom, petkom, subotom i nedjeljom svoje su mjesto na poznatoj cabaret – pozornici rezervirali DJ-jevi među kojima su DJ Zozzo, DJ Bondža, DJ Kanca i DJ Anđelko.

Dječja Zona = zabava za sve generacije

Najmlađi će uživati svaki dan i to u posebno osmišljenom dječjem kutku u hladu. Predstave, raznovrsne znanstvene i kreativne radionice, animacije i sportske igre i facepainting spremno će oduševiti klinceze i klince svih uzrasta. Naime, ove se godine dva genijalna festivala spajaju u jedan (Caffe de Matoš i ZGodionica) pa će klinci guštati svakog radnog dana od 16 do 19 sati, a vikendima od 10 do 13 sati. U goste nam dolazi i poznata škola engleskog jezika Helen Doron, tete pričalice iz udruge Smiješak za sve, Odgoj s Glazbom - Lana Marasović Zagreb Centar, Šareni svijet predstave i brojni drugi koji će se pobrinuti da klinci i klinceze uživaju na najjače svih 30 dana.


VIŠE O TEMAMALjeto kod MatošaLjeto na Mažurancu
Povezano