'Livio Badurina zna nositi odjeću i uvijek je dosljedan sebi'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.03.2013.

1

Nova kolekcija Tomislava Bahorića, Easy Shades, dobila je ime po slojevitim elementima na modelima različitih struktura koje stvaraju privid svjetla i sjene

Livio Badurina za Tomislava Bahorića

Livio Badurina za Tomislava Bahorića

Osnovna misao Tomislavove ljetne kolekcije je crno bijeli kontrast, ne u smislu miješanja tih dviju boja već kao monokolor svaki zasebno poigravajući se grafizmom, dok likovne elemente stvaraju krupni potezi kistom.
Foto: Jurica Sertić

Foto: Jurica Sertić

Easy Shades cilja na muškarca koji je slobodan i jasno izražava svoj modni stav. Ako postoji stav, bez obzira bio bijeli ili crni - rezultat je uvijek pun pogodak. To je Bahorićev stav u koncipiranoj, minimalističkoj modnoj priči, koja ove sezone ima najjasnije odrednice dosad.
Početna točka ove priče su printevi naneseni širokim kistom u debelom sloju koji čine jedini kontrast u smislu odstupanja od monokolora, te daju pomalo edgy mood. Iz bijele prelazak u crnu je sam po sebi razumljiv, i kolekciji daje snažan prizvuk. Jednostavno krojeni komadi, ravnih linija slojevito se slažu u savršeno nosive modne kombinacije pri čemu dobivamo igru svjetla i sjene. Minimalizam, avangarda i 'neboje', već odavno čine neponovljivu modnu priču prepoznatu u Bahorićevom rukopisu.

Highlight kolekcije je prozirna majica-tunika koja se pojavljuje u najrazličitijim oblicima a koja savršeno funkcionira uz mnoge druge odjevne predmete.

Za kampanju ovako promišljene kolekcije Tomislav je odabrao glumca Livija Badurinu, a otkrio je kako je za to imao više razloga: "Od prvog trenutka mog bavljenja modom razmišljam o Liviju kao jednom od nositelja kampanje. Livio mi je bio zanimljiv zbog toga što je jedan od rijetkih Hrvata koji znaju nositi odjeću, a ne obratno. Sviđa mi se jer smisleno kombinira odjevne predmete i uvijek je dosljedan sebi. Kada radim kolekciju razmišljam upravo o takvoj osobi koja će na funkcionalan način ujediniti svoj stil i moju priču" – rekao je Tomislav Bahorić o svojoj novoostvarenoj suradnji. Fotografiju potpisuje Jurica Sertić.

VIŠE O TEMAMATomislav BahorićCroAPorterLivio BadurinaJurica SertićSchwarzkopf Cro A Portermajica-tunikaSpirit by T.B.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se