Lipanj na Jarunu u znaku elektronske glazbe

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.05.2022.

0

LMF. Foto: Foto: Gitz Production

LMF. Foto: Foto: Gitz Production

Zagrebačko jezero Jarun u lipnju će biti domaćin čak dva festivala elektronske glazbe – Let the Music be Free i We Love Sound

Festival Let the Music be Free (LMF) okupit će od 3. do 5. lipnja na zagrebačkom Jarunu čak 40 odličnih i zanimljivih DJ imena, spajajući mainstream i underground zvijezde, pridružujući im i mlade talente koji se tek uspinju na svjetskoj DJ ljestvici. Zagrebački LMF jedan je od najmlađih festivala elektronske glazbe te se ove godine održava drugi put.

Činjenica da je već u drugom izdanju njegovo trajanje produženo za čak dva dana svjedoči o mjestu koje zauzima među ljubiteljima elektronske glazbe.

Cilju organizatora – a to je oslobađanje glazbe od bilo kakvih ograničenja i žanrovskih obilježavanja – svakako pridonosi i izbor sudionika, među kojima su headlineri Claptone, Nora En Pure, Fisher, Gorgon City, Solardo, Artbat… Svima njima, a i mnogima drugima koji se očekuju zajedničko je da sviraju na najvećim svjetskim festivalima, što Zagreb postavlja uz bok značajnih svjetskih festivalskih destinacija.

Ulaznice su dostupne na ovom linku.

Deset dana poslije završetka LMF festivala, ljubitelji elektronske glazbe imaju ponovo itekako dobar razlog da dođu u Zagreb. Naime, 15. lipnja na Jarunu započinje 5. festival We Love Sound sa, kako ističu organizatori, jednom od najjačih techno postava koje je Zagreb ikada slušao. Ovogodišnji će se festival prvi put održavati na tri pozornice, a za petu obljetnicu festivala jarunski će prostor biti posebno uređen.

Od brojnih izvođača organizatori ističu Richieja Hawtina kojeg We Love Sound dovodi u Zagreb prvi put nakon 20 godina, Reiniera Zonnevelda čiji nastup trenutno izaziva najviše zanimanja na svjetskoj sceni kao i PAN-POT-a koji je na prošlogodišnjem izdanju na Jarunu napravio spektakl ispred nekoliko tisuća posjetitelja. Tu su i Indira Paganotto koja je oduševila goste nedavno održanog We Love Sounda u zagrebačkoj Hali i palestinska DJ-ica Sama’ Abdulhadi čiji su nastupi poznati diljem svijeta, a u Zagrebu ćemo je prvi put imati prilike čuti. Domaće snage predvodit će miljenici hrvatske publike Petar Dundov i DJ Jock.

Ulaznice su dostupne putem web stranice događaja.


VIŠE O TEMAMAelektronska glazbaglazbeni festivaliJarunLet the Music be FreeWe Love Sound
Povezano