Lenovo IdeaPad U260 u Mikronisu

Piše: Cromoda.com
Objavljeno 24.02.2011.

0

Lenovo IdeaPad U260 jedan je od najtanjih prijenosnika dostu3pnih na tržištu, debljine samo 18 milimetara, dok mu ukupna masa iznosi samo 1,38 kilograma

Lenovo IdeaPad U260

Lenovo IdeaPad U260

Lenovo IdeaPad U260 jedan je od najtanjih prijenosnika dostu3pnih na tržištu, debljine samo 18 milimetara, dok mu ukupna masa iznosi samo 1,38 kilograma

U notebook centar Mikronis ovog tjedna stiže Lenovo IdeaPad U260, novi model popularne serije prijenosnika IdeaPad koji spaja visoku kvalitetu izrade i završne obrade, odličnu ergonomiju te atraktivan i elegantan dizajn. Ovaj će prijenosnik svoje poklonike steći među korisnicima koji su neprestano u pokretu te traže lagano i praktično računalo dojmljivih performansi, no ne pristaju na kompromis kad je riječ o izgledu i dizajnu. Lenovo IdeaPad U260 pružit će im i više od toga po cijeni od 6.499 kuna.

U prvom je planu ovog prijenosnika njegov izgled kojim dominiraju elegancija i stil luksuzne smeđe boje kućišta, u potpunosti napravljenog iz jednog dijela. Velika je pozornost pridana i materijalima pa su tako pri izradi korišteni aluminij i magnezij, površina odmorišta za ruke presvučena je kožom, dok je touchpad napravljen od stakla. Odličnoj ergonomiji pridonosi i chiclet tipkovnica pune veličine posebno oblikovana za lako i precizno tipkanje, koja je ujedno otporna na prolijevanje tekućine.

Lenovo IdeaPad U260 jedan je od najtanjih prijenosnika dostupnih na tržištu, debljine samo 18 milimetara, dok mu ukupna masa iznosi samo 1,38 kilograma. Uz autonomiju baterije do 4 sata, odličan je izbor za korisnike u pokretu koji se računalom koriste u različitim situacijama, poput poslovnih sastanaka, putovanja ili na odmoru. 

Osim elegantnim izgledom i atraktivnim dizajnom, Lenovo IdeaPad U260 može se pohvaliti i jakim performansama, s obzirom na to da dolazi s Intelovim procesorom Core i3, tvrdim diskom kapaciteta 320 GB te 4 GB DDR 3 radne memorije. HD zaslon širokog formata s LED pozadinskim osvjetljenjem i dijagonalom 12,5 inča prati i tehnologija Ambient Light Sensor koja automatski prilagođava jačinu osvjetljenja zaslona uvjetima u okolini. Zvučnici s podrškom za Dolby Advanced Audio surround te HDMI priključak i web kamera namijenjeni su zabavi i opuštanju uz gledanje omiljenih filmova, pregled fotografija ili drugih sadržaja te komunikaciju putem Skypea.

Lenovo IdeaPad U260 dolazi s predinstaliranim operativnim sustavom Windows 7 te tehnologijom Lenovo Enhanced Experience, koja omogućava brže podizanje sustava i gašenje računala.


Povezano