Lei Lou u slavu Chanela, Diora i Guccija

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.12.2021.

0

Foto: Maja Kljaić

Foto: Maja Kljaić

Dizajnerica će predstaviti Lei Lou bestsellere, posebno redizajnirane kako bi bile što vjernija reinterpretacija statement modela velikih svjetskih modnih kuća, Guccija, Chanela i Diora

U sklopu ekskluzivnog modno-filmskog projekta Très chic Haute Couture od 2. do 5. prosinca u Kaptol Boutique Cinema, na programu su čak dva pretpremijerna filma, ‘Spencer‘ i ‘Visoka moda‘, a važnu ulogu u cijelom konceptu igra hrvatski modni dizajn, i to onaj s potpisom naše dizajnerice i poduzetnice Aleksandre Dojčinović.

Posjetiteljice će, naime, osim u tri, trenutno iznimno popularna filmska uratka- pretpremijerama filmova ‘Spencer’ i ‘Visoka moda’ te ‘Dinastija Gucci’ moći već od četvrtka uživati i u specijalnom modnom postavu Aleksandrinih kreacija, u kinu na Kaptolu.

Dizajnerica će predstaviti Lei Lou bestsellere, posebno redizajnirane kako bi bile što vjernija reinterpretacija statement modela triju najvećih svjetskih modnih kuća, Guccija, Chanela i Diora, a čije se priče direktno ili indirektno protežu kroz svaki od filmova.  To je ujedno Aleksandrin hommage brendovima koji su u velikoj mjeri utjecali i na njezin put i stvaranje. Tim povodom snimljen je i Très chic editorial. U godini koju su obilježile brojne kolaboracije najvećih svjetskih modnih kuća, ova suradnja CineStara i Aleksandre Dojčinović, zapravo je dokaz da se trendovi i kod nas itekako prate.

Make-up: Sonja Pašalić

Make-up: Sonja Pašalić

"Htjela sam taj dašak svjetske mode preseliti u naše okvire i to tako što sam najpopularnije Lei Lou komade doradila na način da inspiracijom i dizajnom budu na tragu svakog od tri brenda. To je  moj suvremeni pogled na rad najvećih od najvećih, neki moj, čak ne toliko dizajnerski, koliko stilistički pogled na njihov rad kroz sva razdoblja. Riječ je o klasičnim komadima koji su, baš kao i moda ovih brendova, nosivi za sva vremena" - pojašnjava Aleksandra.

Kapsulna kolekciju inače obilježavaju strogi kroj i konstrukcija kao posveta Dioru, čista i bezvremenska bjelina Chanelu, color-blocking kao zahvala uvijek nešto razigranijem Gucciju, a s obzirom na činjenicu da je riječ o odjevnim predmetima koji svoje mjesto mogu naći u svakom ženskom ormaru, nesumnjivo će upravo oni biti najtraženiji komadi u Aleksandrinom luksuznom butiku u Ilici 15 ovog prosinca.

Modeli: Talia Model

Modeli: Talia Model

Film ‘Visoka moda’ priča je o mladoj delinkventici u kojoj šarmantna i izuzetno talentirana  krojačica ateljea modne kuće Dior, pronalazi buduću nadu ovog nevjerojatnog zanata. Dvije sasvim drugačije žene pronaći će zajednički jezik, pun poštovanja za „viši cilj“ – a to je krojački zanat koji je čaroban poput „izgradnje neke građevine“, kako je znao reći Christian Dior.

Film Ridleyja Scotta ‘Dinastija Gucci’, kako mu samo ime govori, prati šokantnu istinitu priču o obiteljskom carstvu ove slavne talijanske modne kuće.

Foto: Maja Kljaić

Foto: Maja Kljaić

Nevjerojatan ‘Spencer’, film je čileanskog redatelja Pabla Larraina u kojem Kristen Stewart apsolutno blista utjelovivši nikad prežaljenu Lady Dianu koja je osim omiljene princeze bila i modna ikona.

Sva tri filma možete pogledati u Kaptol Boutique Cinema u sklopu Très chic večeri od 2. do 5. prosinca u više termina svakoga dana.


VIŠE O TEMAMAAleksandra DojčinovićLei LouGucciCineStar
Povezano