Legendardni The Sisters of Mercy uskoro u Zagrebu

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 27.10.2023.

0

Foto: Promo

Foto: Promo

Kultni alternativni sastav The Sisters Of Mercy vraća se u Hrvatsku nakon dugog niza godina. Nastupit će 5. studenog u zagrebačkom Boćarskom domu.

Nakon što su ulaznice za koncert kultne britanske grupe The Sisters of Mercy u zagrebačkom Boogaloo Clubu rasprodane u rekordnom roku, a nastup prebačen u Boćarski Dom, pred sami koncert postaje izvjesno da nas očekuje nesvakidašnji spektakl i puna koncertna dvorana.

The Sisters Of Mercy osnovani su 1980. godine u britanskom gradu Leeds, a alfa i omega od samog početka je karzimatični frontmen Andrew Edritch koji je proveo grupu kroz uspone i padove i uvijek se uspio uzdići poput feniksa zbog svog beskompromisnog karaktera i velikog talenta.

The Sisters Of Mercy su u svojoj karijeri objavili samo tri albuma, 3 EP-a i desetak singlova, međutim za iste se slobodno može reći da se radi o remek djelima rock'n'rolla i definitivno jednim od najutjecajnijim prvacima ovog žanra, ali i glazbe uopće!

Ovdašnja publika ima poseban odnos prema grupi The Sisters Of Mercy prije svega zbog objave njihovog drugog albuma „Floodland“ 1988. godine od strane tadašnjeg Jugotona, a na kojem se nalaze veliki hitovi „This Corrosion“, „Dominion“ i „Lucretia“ koji su se tada vrtili u svim alternativnim klubovima regije. Album je objavljen na početku velike ekspanzije dark pokreta kod nas te je taj album bio jedan od najbitnijih i najpopularnijih albuma u to vrijeme na ovim prostorima.

Iako nisu ništa objavili čitavih 30 godina i dalje pune velike dvorane i sviraju na velikim festivalima širom svijeta. Nas su posjetili još 2000. godine gdje su u zagrebačkoj klaonici održali koncert pred nekoliko tisuća ljudi te 2009. u zagrebačkoj Tvornici kada su i posljednji puta svirali na ovim prostorima.

Radujemo se novom susretu!


VIŠE O TEMAMAThe Sisters Of Mercykoncerti u Zagrebu
Povezano