LED trepavice i make-up budućnosti

Piše: She.hr, Zagreb
Objavljeno 10.01.2012.

9

Zasad ovakvi izumi još uvijek izgledaju kao da su dio seta nekog znanstveno-fantastičnog filma

Make-up budućnosti | Foto: She.hr

Make-up budućnosti | Foto: She.hr

Estetski zahvati raznih vrsta postali su uobičajena praksa svugdje u svijetu. Ipak, postoje neki dijelovi tijela koje i nije moguće korigirati odlaskom pod nož. Kada kao većina Azijatkinja žudite za većim očima, ne preostaje vam ništa drugo nego da se ponadate nekom zgodnom izumu koji će vam ih i priuštiti. Soomi Park je po tom pitanju bila iznimno kreativna te je patentirala izum pod nazivom LED trepavice.

Kao što i samo ime kaže, u pitanju je LED osvjetljenje na komadu žice koji prati liniju oka. Svjetlo je također osjetljivo i na pokrete zjenice i glave te u određenim trenucima i treperi.

Da ne bi sve ostalo samo na trepavicama, tu je i LED sjenilo za oči. Lulin Ding je osmislila novi način 'šminkanja' očnih kapaka. Komad žice koji se slično kao i LED trepavice, postavi na oko i zakači kod uha. Napajanje osvjetljava kapak s LED lampicama i nadasve inovativan izgled je spreman.

Zasad ovakvi izumi još uvijek izgledaju kao da su dio seta nekog znanstveno-fantastičnog filma. Ipak, svakodnevni rapidni napredak tehnologije i svakojake ludorije koje kreativcima padaju na pamet, ukazuju da bi se u vrlo bliskoj budućnosti sasvim opušteno i bez čuđenja okoline, mogla nositi LED šminka.

She.hr


VIŠE O TEMAMASoomi ParkLED osvjetljenjeLulin DingLED šminka