Lagerfeldova mačka Choupette naslijedit će pozamašnu svotu

Piše: A.A., Zagreb
Objavljeno 21.02.2019.

190

Karl Lagerfeld sa svojom voljenom mačkom Choupette | Foto: Net-a-porter

Karl Lagerfeld sa svojom voljenom mačkom Choupette | Foto: Net-a-porter

Choupette Lagerfeld, mačka nedavno preminulog modnog velikana Karla Lagerfelda, koju na Instagramu slijedi više od 200 tisuća fanova, podebljat će svoj bankovni račun

Napustio nas je veliki Karl Lagerfeld, jedna od najpoznatijih, najutjecajnijih, ali i najposebnijih figura u svijetu mode. Iza sebe je - osim dobre mode pod okriljem Chanela, Fendija i vlastitog branda - ostavio i brojne druge stvari po kojima ćemo ga pamtiti. Osebujan način života, poglede na društvene fenomene koji su izazivali lavine reakcije i o kojima će se pisati narednih godina... ali i bankovni račun koji posljednjih dana intrigira medije.
Nije baš ukusno govoriti o tome, ali među nasljednicima velikog Karlovog bogatstva našla se i njegova miljenica, maca Choupette, modna superzvijezda koja je krasila naslovnice najpoznatijih modnih magazina, ali i koja je samo u 2014. godini na dva angažmana zaradila nekoliko milijuna eura.
"Choupette je čudo! Postala je naslavnija i najbogatija maca na svijetu. U 2014. je na samo dva posla zaradila 3 milijuna eura. Ne dozvoljavam joj da reklamira hranu za mačke i takve stvari, previše je sofisticirana za to. Ona u sebi ima nešto jedinstveno", izjavio je svojevremeno Lagerfeld u intervjuu za The Cut.


Maca koju bi Karl, kako je više puta izjavio, "oženio da ikako može", osuđena je na novce i slavu, pa će tako svoj mačji bankovni račun podebljati i nakon smrti svog voljenog vlasnika i prijatelja. Francuski mediji, naime, pišu da je Choupette jedna od vjerojatnih nasljednica enormnog bogatstva nezaboravnog njemačkog dizajnera, što je u jednom intervjuu otprije par godina antuknuo i sam Karl. No, pritom je dodao i da se obitelj i najbliži prijatelji ne moraju brinuti jer će i oni dobiti dio nasljedstva koje neki procjenjuju na više od 170 milijuna eura.

Choupette je inače aktivna i na Instagramu, gdje njen zvjezdani život slijedi više od 200 tisuća znatiželjnika i fanova.

VIŠE O TEMAMAKarl LagerfeldChoupette Lagerfeld
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se