La Roche-Posay Respectissime: Maskara za osjetljive oči

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.10.2011.

15

La Roche-Posay: Maskara Respectissime

La Roche-Posay: Maskara Respectissime

Ugledna kozmetička kuća La Roche-Posay predstavile je nove maskare za osjetljive oči - Respectissime

La Roche-Posay je stvorio Respectissime, profesionalnu liniju šminke za oči formuliranu da poštuje fiziologiju osjetljivih očiju. Respectissime je prva maskara koja shvaća potrebe i očekivanja žena kad je riječ o njihovim trepavicama.

Naime, oči i područje oko očiju jedno je od najosjetjivijih dijelova tijela i jedno od područja kojemu najviše štete moderni urbani agresori zbog čega se broj žena s osjetljivim očima udvostručio posljednjih 15 godina. Ova se osjetljivost manifestira u obliku bockanja, suzenja, crvenila, suhoće i reakcija u obliku alergije ili netolerancije pri uporabi određenih kozmetičkih proizvoda zbog čega nije čudno što oftalmolozi imaju čak 2-3 posjeta dnevno na temu osjetljivosti. Oftalmolozi ženama preporučuju uporabu visokotolerantnih proizvoda koji sadrže strogo odabrane sastojke.

Preko 10 godina misija laboratorija La Roche-Posay je tolerancija te su neumorno radili kako bi minimizirali opasnost od reaktivnosti kože i očiju. Zaštitni znak La Roche-Posaya je rekonstituirana suzna tekućina, a ova je tekućina sastavni dio svake La Roche-Posay maskare i vrlo je pažljivo razvijana kako bi točno reproducirala glavne fizičko-kemijske karakteristike prirodnog suznog filma oka poštujući njegovu osjetljivu ravnotežu i jamčeći optimalnu ugodu oka.

Jedinstvena načela formuliranja su da je proizvod bez mirisa, ispitan na osjetljivim očima i korisnicama kontaktnih leća, da ima četkicu protiv trenja, pročišćene pigmente i postojanost bez ljuštenja. Maskara je strogo ispitana putem kliničkih protokola tijekom više tjedana i to pod oftalmološkim nadzorom i na na više od 300 žena među kojima su  korisnice kontaktnih leća te imaju osjetljive oči.

Linija Respectissime nudi dvije vrste maskara:

Respectissime Densifeur: Maskara za volumen trepavica, a inovacija je u tome što ima dvostruki učinak gustoće u jednom proizvodu. Trepavice su gušće u 2 tjedna, zahvaljujući maskari obogaćenoj serumom koji aktivno jača trepavice, odnosno koncentratu stimulativnih aktivnih sastojaka koji proizlaze iz istraživanja o gubitku kose. I trepavice su jače i bolje oblikovane te su vrhovi trepavica vidljivo puniji.

Trenutni spektakularni učinak volumena nastaje zbog izuzetno kremaste formule za veći volumen s posebnom zakrivljenom četkicom koja se glatko prilagođava konturi trepavica, za stvarni učinak volumena. Maskara je bez mirisa, bez parabena, hipoalergena te je dostupna u crnoj boji.

Respectissime Extension: Maskara za povećavanje i produljenje trepavica. Formula je s okrepljujućim polimerom za izglađivanje ljuskastih trepavica i za povećanje trepavica, od korijena do vrha. Omogućuje bolju pokrivenost bojom na cijeloj trepavici. Trepavice su otpornije na mehanički stres koji se pojavljuje prilikom nanošenja i odstranjivanja šminke. Tekstura s voskom pokriva svaku trepavicu te omogućava maksimalnu ekstenziju. Četkica omogućuje prilagođavanje izgleda intenzivnosti trepavica, jer je plosnata strana namijenjena dodavanju volumena vrhovima trepavica, dok nazubljena četkica odvaja trepavice i time osigurava maksimalno produljenje bez opterećenja.


VIŠE O TEMAMAmaskaranjega očijuvolumen trepavicaRespectissime Densifeurpovećanje trepavicaRespectissime Extension
Povezano