La Riseria kao osvježenje zagrebačke gastro scene

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.12.2021.

0

La Riseria wine bar i trattoria

La Riseria wine bar i trattoria

Kultna zagrebačka gostionica na uglu Gunduliućeve 18 i Masarykove ulice na nešto više od 100 m2 zasjala je novim sjajem

Zagreb je ovog prosinca dobio novo gastro mjesto koje ćemo odmah zavoljeti. Kultna zagrebačka gostionica na uglu Gunduliućeve 18 i Masarykove ulice zasjala je novim sjajem. Već na samom pogledu na jedan od najpoznatijih zagrebačkih uglova smjestila se La Riseria wine bar i trattoria.

Nešto više od 100m2 otvara se kroz sedam staklenih stijena kroz koje pogled puca na jedne od najpoznatijih zagrebačkih ulica. Vreva grada iz ovog kuta izgleda posve drugačije. Prostor je zadržao originalni raspored od dvije odvojene prostorije, prvoj u kojoj vlada ležernija atmosfera dominiraju velika fotografija Tina Ujevića koji je u ovu gostionicu gotovo svakodnevno zalazio od četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća.

Mozaik poda odmah s ulaza daje prostornu toplinu. Nasuprot njega nalazi se biljkama osvježen strop kojim dominira 28 bakreno zlatnih lampi. Posebna su priča čuvene talijanske Elite To Be željezne police koje se protežu zidovima u obje prostorije, a na kojima je izloženo više od 500 boca najkvalitetnijih talijanskih vina koja se mogu odmah kušati.

La Riseria

La Riseria

Priča ovog starog/novog mjesta koje vole Zagrepčani započinje u jutarnjim satima uz svježe talijanske sendviče i nareske. Već iza podneva neka od vina ili prosecca bit će izvrsna zdravica s prijateljima ili poslovnim partnerima. Iza toga u drugoj restoranskoj prostoriji vrijeme je rezervirano za uživanje u talijanskim paštama i riožtima te platama od najboljih delicija.

La Riseria

La Riseria

Dnevne ponude ovise o sezonskim namirnicama i meni će se kreirati svakodnevno. Izbor jela vidjet ćemo na velikim crnim pločama koje podsjećaju na one u starim školama. Poznati talijanski aperitivo očekuje nas svakog dana kada ćemo uz čašu vina ili prosecco dobiti i čarobni zalogaj.


VIŠE O TEMAMArestorani u ZagrebuLa Riseria Trattoria
Povezano