Kultni komadi Jeana Paula Gaultiera u londonskom Barbicanu

Piše: Flora Wang, London
Objavljeno 06.03.2013.

3

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

Velika izložba 'The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk' u londonskom Barbicanu otvara se u travnju 2014.

Više od 140 kultnih komada s potpisom francuskog genijalca Jeana Paula Gaultiera (60) sljedeće godine stiže na grandioznu izložbu u londonski umjetnički centar Barbican, koji je nedavno proslavio 3 desetljeća rada. Na modnom spektaklu nazvanom "The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk" bit će izloženi i nezaboravni Madonnini grudnjaci i korzeti sa svjetske turneje Blonde Ambition iz 1990. godine, zatim scenski kostimi dizajnirani za Kylie Minogue te komadi kreirani za futuristički film Peti element (The Fifth Element) Luca Bessona iz 1997.

Izložba će prvo biti postavljena Montreal Museum of Fine Arts, a u London stiže u travnju 2014.

"Imam tako puno veza s Londonom i tu se osjećam kao doma. Nekada i ugodnije nego u Parizu! Obožavam duh Londona, prepoznatljivi humor i male zabavne avanture koji mi se po pravilu događaju kada sam tamo. Druga stvar koja me oduševljava je Barbican. Prelijepa galerija, izvanredna arhitektura... Bit će mi čast tu izložiti svoje komade", izjavio je Gaultier za britanski Telegraph.


VIŠE O TEMAMAJean Paul GaultierMadonnaBlonde Ambition World Tourmodne izložbeBarbican Centregalerija Barbican
Povezano