Krie Design predstavlja kolekciju 'Dare to Wear'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.05.2022.

0

Foto: Elisa Dolci

Foto: Elisa Dolci

Dizajnerica Kristina Burja pionirka je održive mode na našim prostorima i godinama zagovara ekološki pristup koji je primijećen i na svjetskoj modnoj sceni

Kiša za doručak, sunce za kraj dana. Ekstravagancija i poznati, kozmopolitski ugođaj prijestolnice mode, Milana. Sve je to poveznica s novom kolekcijom "Dare to wear", duologijom Krie Designa koja se lako transformira prema željama, trenutku i vašem stilu. Haljine koje se nose na više načina, suknje koje imaju dva lica, hlače i topovi koji se lako uklapaju u svaki outfit čine novu kolekciju koja je podijeljena na dva dijela, a odvaja ih boja i inspiracija te način na koji komuniciraju održivost.
Dizajnerica Kristina Burja pionirka je održive mode na našim prostorima i godinama zagovara ekološki pristup koji je primijećen i na svjetskoj modnoj sceni. Kao dio internacionalnog projekta Green Fashion Weeka, koji je pod pokroviteljstvom UN-a, već osam godina predstavlja Hrvatsku i kroz svoj rad pokazuje put koji treba birati koristeći tehnološki napredna i ekološka rješenja koja idu uz bok vrhunskog dizajna.
"Danas je napokon svima jasno da je proizvodnja pamuka jedan od najvećih zagađivača i potrošača prirodnih resursa, dok je primjerice tkanina dobivena recikliranjem plastike u potpunosti održiva. Recikliranjem ambalaže dobivamo vlakno za tkaninu koja je ugodna i nosiva, a na kraju priče, znamo da smo pridonijeli očuvanju naše planete", govori Kristina Burja o svojoj kolekciji BLACK.

Krie Design

Krie Design

Već smo imali prilike vidjeti crni kombinezon iz nove BLACK kolekcije koji je premijerno nosila Franka Batelić ispod 3D printanog korzeta koji potpisuje Jasenka Tudor Bevanda, a ovu capsule kolekciju, izrađenu od tkanine nastale reciklažom pet boca, još sačinjavaju haljine jednostavnog kroja s neočekivanim izrezima, bodiji i hlače koji su baza za ovosezonski ormar fashionistica, što je bila primarna ideja prvog dijela kolekcije.

Foto: Elisa Dolci

Foto: Elisa Dolci

Kristina je ovom kolekcijom simbolično pokazala kako zbrinjavanje otpada može biti 'fashion', pogotovo onog plastičnog koji je velika prijetnja našem okolišu i zdravlju zbog svoje nerazgradivosti.

Krie Design

Krie Design

Laskavi krojevi s hrabrim bljeskom boja drugi su dio kolekcije koja gazi tanku granicu između modne odvažnosti i drskosti, između doslovnog kostima i pametne modne reference. Drugim riječima, žena s posebnom snagom karaktera nosit će kolekciju LUĆANA koja je i inspirirana mladom Lućanom Mirko, predstavnicom nove generacije koja promišlja o modi.

Foto: Elisa Dolci

Foto: Elisa Dolci

Kristina Burja je ponovo dala prioritet održivosti , ali s drugačijom porukom. Dizajnerica se neizbježno suočava s kompromisima oko kroja i materijala kako bi ispoštovala održive standarde. Ovu kolekciju karakterizira limitiranost i multifunkcionalnost sa svrhom ne gomilanja zaliha. Uloženim trudom i uz više sati rada dobivena je nova vrijednost, odjeća koja će nekoga usrećiti, baš poput sunca nakon kišnog jutra u Milanu.

VIŠE O TEMAMAKrie DesignKristina Burjahrvatska modaodrživa moda
Povezano