Korejski filmovi čekaju vas uz kinu Kinoteka

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.11.2021.

0

Zvijeri koje se bore za slamku. Foto: Kinoteka

Zvijeri koje se bore za slamku. Foto: Kinoteka

U goste stižu Tjedan korejskog filma, ZFF i Klubvizija, a među Novitetima i dalje će se gledati Pale anđele, A bili smo vam dobri, Južni vjetar: Ubrzanje i Tomu

U suradnji s Ambasadom Republike Koreje u Zagrebu Kinoteka donosi Tjedan korejskog filma – izbor recentnih naslova iz jedne od najuzbudljivijih svjetskih kinematografija. U sklopu ovogodišnjeg Tjedna bit će prikazano pet filmova, a otvaraju ga Zvijeri koje se grebu za slamku, nagrađivani crnohumorni triler Kima Yong-hoona, koji svojom intrigantnom pričom obrađuje aktualne probleme suvremenog korejskog društva, zbog čega je uspoređivan s Parazitom.
Ovogodišnja selekcija žanrovski je raznolika, a uključuje i Ženu koja je bježala, jedan od recentnijih filmova Honga Sang-sooa, koji mu je donio nagradu za režiju na Filmskom festivalu u Berlinu, te Sretnu Chan-sil, izvrsnu humornu dramu redateljice Kim Cho-hee o profesionalnim izazovima s kojima se susreću Korejke koje umjesto tradicionalnih društvenih očekivanja odluče razvijati karijeru. Značajnu ulogu u filmu odigrala je i Oscarom nagrađena Youn Yuh-jung (Minari).
Ulaz na otvaranje manifestacije – Zvijeri koje se grebu za slamku je – besplatan.

VIŠE O TEMAMAKinotekafilmovikorejski filmovi
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se