Kontroverzan editorijal: Punije djevojke ne mogu bez hrane?

Piše: Nina Josipović, Zagreb, New York
Objavljeno 10.09.2013.

0

CR Fashion Book

CR Fashion Book

'Plus-size' ljepotice u besramno seksi rublju pozirale su slavnom Tomu Fordu za novi broj časopisa CR Fashion Book

Novi, treći po redu broj magazina CR Fashion Book, iza kojeg stoji bivša urednica pariškog Voguea Carine Roitfeld, pored zanimljivih fotografije trudne Kim Kardashian donosi i provokativan editorijal s plus-size modelima.

Paranoično i pretjerano?

U priči pod naslovom "Candy Vaggio", koju je snimio slavni američki dizajner Tom Ford, glavne su uloge "punije" (iako je veliko pitanje što danas znači taj termin) djevojke brončanog tena predstavljene su u beskrajno izazovnom rublju i zavodljivim cipelama.

Foto: Tom Ford

Foto: Tom Ford

I sve je super i sve je za 5, ali... Rijetki su editorijali s plus-size (baš kao i s tamnoputim) modelima koji iza sebe ne ostavljaju kontroverze. Tako su i američki novinari u ovoj priči problematičnim ocijenili to što djevojke u editorialu uživaju u junk hrani, slatkišima i grickalicama.

"Ove djevojke su plus-size, dakle - one vole jesti nezdravu hranu", jedna je od 'skrivenih' poruka editorijala koju je iščitao Huffington Post. Paranoično i pretjerano? Procijenite sami!

VIŠE O TEMAMACR Fashion BookTom Fordplus-size modelipunije djevojkeCarine Roitfeldmodni magazini
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se