Kolekcije mladih dizajnera na Zagreb Design Weeku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.09.2021.

0

Tire Calligraphy

Tire Calligraphy

Modna revija u okviru Zagreb Design Weeka koja je na programu 24. rujna i ove godine predstavlja inovativne kolekcije mladih dizajnera

Osmi puta zaredom, Zagreb Design Week pružit će priliku mladim modnim dizajnerima, uglavnom studentima i alumnijima TTF-a da predstave svoje kreacije na modnoj reviji. Ovo je jedina takva prilika u Hrvatskoj za mlade dizajnere. Izuzetno je bitno mladima dati prostora kako bi što prije započeli izravno raditi te na taj način potaknuli osobni razvoj. Održati vlastitu modnu reviju već tokom studija velik je izazov, ali uz pravu podršku nije i nemoguće.
Modne revije održat će se u petak, 24. rujna, u 19 sati u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Nakon revija, u 20h, slijedi kabaret nastup House of Flamingo.
"Studentske revije pokrenuli smo prije osam godina jer smo uvidjeli važnost pružanja prostora mladim umjetnicima da pokažu svoje ideje, ali isto tako i da osjete feedback publike te na taj način odrede svoj razvojni put i smjer u kojem žele, odnosno trebaju ići. Jednako je važno i što ranije steći radno iskustvo od samog kreativnog procesa pa sve do realizacije same revije", objasnio je organizator Daniel Tomičić.

Svoje kolekcije će ove godine u sklopu Zagreb Design Weeka predstaviti Alavera, Anatticus, Helen Kelen, Karla Krpan, KVAZIMODA, Macy + Karl, Tire Calligraphy te Vicko Racetin. Većina kolekcija tematizira recikliranje te modno-ekološku osviještenost.

VIŠE O TEMAMAZagreb Design Weekmodne revijeAlaveraAnatticusHelen KelenKarla KrpanKVAZIMODAMacy + KarlTire Calligraphy




Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se