Kolekcija Mugler H&M predstavljena u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.05.2023.

0

Foto: John Pavlish i 925Studio

Foto: John Pavlish i 925Studio

U kolekciji se nalaze brojni komadi inspirirani bogatom Muglerovom arhivom, posebice njegovim najvećim hitovima koji su obilježili osamdesete i devedesete godine

Prostrana i pomalo mračna, lišena suvišne scenografije, sinoć je dvorana multimedijalnog zagrebačkog centra HALA postala pozornicom za predstavljanje najiščekivanije kolekcije sezone - one nastale u kolaboraciji švedskog high street brenda H&M i kultne francuske kuće Mugler.

Dizajnerska suradnja, koja je izazvala nezapamćen interes publike već nakon prvih medijskih napisa, prezentirana je u poznatoj Muglerovoj maniri, s pregršt dobre, zarazne energije, glamura, seksepila, teatralnosti i s neizbježnim prstohvatom drame.

Mugler H&M

Mugler H&M

S obzirom na to da je moda Manfreda Thierryja Muglera oduvijek bila provokativna, hiperženstvena, izražajna i glasna, fokus prezentacije bio je na kreacijama koje je za H&M dizajnirao kreativni direktor francuske kuće, Casey Cadwallader. Njegovu modnu viziju svojim su istančanim stilovima i karizmom sjajno utjelovili naši poznati influenceri Karla Zelić, Sonja Kovač, Anamaria Raič, Dora Predojević, Gina Victoria Damjanović, Paula Sikirić i Luciano Plazibat pokazujući kako duh obožavanog francuskog dizajnera, kroz suradnju s H&M-om, i dalje živi u različitim stilskim senzibilitetima, te pristaje različitim karakterima dajući im prostora za istraživanje vlastitih modnih identiteta i pomicanje granica.

Foto: John Pavlish i 925Studio

Foto: John Pavlish i 925Studio

Na predstavljanju su se okupila mnogo poznata lica, a za dobru atmosferu i širenje pozitivnih vibracija pobrinula se talentirana mlada DJ-ica Elena Mikac.

Luciano Plazibat, Karla Zelić i Anamaria Raić

Luciano Plazibat, Karla Zelić i Anamaria Raić

Mugler H&M kolekcija uključuje mušku i žensku odjevnu liniju, kao i modne dodatke, a svaki od komada odražava nepokolebljivu životnu energiju i duh slavnog francuskog dizajnera poznatog po tome da je uvijek vješto kršio pravila i pomicao granice, slavio ženstvenost i zagovarao slobodnu izražavanja.

Mugler H&M

Mugler H&M

U kolekciji se tako nalaze brojni komadi inspirirani bogatom Muglerovom arhivom, posebice njegovim najvećim hitovima koji su obilježili osamdesete i devedesete godine, kao što su kultne bodycon haljine i pripijeni catsuit sa seksepilnim prorezima u ženskoj liniji te dramatični kožnati komadi i blejzeri oštrih rezova u muškoj. Također, tu je i mnogo trapera, kože i odvažnih modnih dodataka kao i prepoznatljivih elemenata poput korzeta i naglašenih ramena, te kombinacije strogih krojeva i fluidnih linija.

Karla Zelić

Karla Zelić

Kolekcija Mugler H&M u prodaji će se naći od 11. svibnja u H&M trgovini u zagrebačkom Centru Cvjetni te na hm.com.


VIŠE O TEMAMAMugler H&MThierry MuglerH&MKarla Zelić
Povezano