Klisab 'Raze to Raise': Klasika koja se opire dekadenciji vremena

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.05.2016.

6

Klisab je najavio pomak na svim razinama pa se stoga i cvijet, kao statement motiv kolekcije, sada našao u drugačijem svjetlu

Kolekcija "Raze to Raise" svojim je izlaskom najavila pomak od sezonskog koncepta, stavljajući u prvi plan klasiku koja se opire dekadenciji vremena te nastavlja dominirati i stylingom lookbooka "Raze to Raise". Priču koju pričaju odjevni komadi zaokružuje i Klisabova vizija moderne žene koja kroz svoju suvremenost ne napušta uvijek popularan dašak klasike:  "Lookbook prati idejni začetak kolekcije te smo kroz fotografije, kao i kolekcijom, htjeli naglasiti bezvremensku funkcionalnost odjevnih predmeta."
Fotografkinja Petra Mrša zaslužna je i za print uvelih cvjetnih ornamenata koji se pronašao na komadima iz kolekcije. Print je izrađen ekskluzivno za potrebe kolekcije te je pri izradi kolekcije procesom sublimacije prenesen na materijal, a može se uočiti i na vizualima lookboka koji su uokvireni upravo fotografijama cvijeća korištenim za print u kolekciji.
Kada je riječ o samoj kolekciji, Klisab je najavio pomak na svim razinama pa se stoga i cvijet, kao statement motiv kolekcije, ovoga puta našao u drugačijem svjetlu. Odmičući se od poimanja cvijeta kao simbola ljepote, mladosti i svježine, Klisab ga buntovnički predstavlja uvenutog, slijedivši do kraja opiranje očekivanim kriterijima mase te ga uspješno koristi za svoju interpretaciju  komada koji  nikada ne izlaze iz mode. Kolekciju prati još jedna uspješna linija modnih dodataka koja već na prvi pogled odiše prepoznatljivim potpisom ovih dizajnera, stoga se uz odjevne predmete, osim proslavljenih Klisabovih ruksaka, mogu pronaći i pripadajuće kožne marame.

Zaštitna lica lookbooka čine Ivana Vukušić i Ivona Bevanda iz agencije Talia Model, Petra Sever uz asistenciju Nine Pejnović potpisuje make-up,  dok zasluge za izgled kose pripadaju Branki Trohar (Boye by BKK).

VIŠE O TEMAMAMarko Šabarić i Tomislav KliškinićPetra MršaKlisabIvana VukušićIvona BevandaTalia Model
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se