Klisab novim lookbookom pozdravlja zimu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.12.2016.

18

Novim lookbookom KLISAB, jedan od najzanimljivijih mladih brendova hrvatske modne scene, predstavlja svoju dosad najodvažniju kolekciju

Mladi dizajneri Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, koji su ove godine osvojili prestižnu nagradu ELLE Style Awards u kategoriji "Najbolji mladi dizajneri", u novoj sezoni predstavljaju svoju najodvažniju kolekciju do sada. Potpuno neopterećeni određenom temom, nego isključivo vođeni vlastitom željom za kreiranjem određenog komada, u novoj kolekciji su, za razliku od svojih prethodnih uspješnica, inspiraciju pronašli u materijalima i u njihovoj različitoj teksturi. To je prije svega vidljivo kroz istančano ophođenje istim, kako kroz krojeve i detalje, tako i kroz kombiniranje različitih materijala na istom komadu. Odvažnost nove kolekcije vidljiva je i u odabiru materijala koji do sada nisu bili tipični za KLISAB dizajn, što je dizajnerima ujedno predstavljao kreativni izazov. Prevladavaju štofovi različite debljine, baršun, keper, kuhana vuna, umjetno krzno, eko koža, felpa i velur. Kad je kolorit u pitanju, dominira crna boja i različite nijanse sive i srebrne, dok su oker, smeđa i zlatna unijele pomalo neočekivane trenutke. 

Upravo taj fokus na svaki pojedini komad istaknut je i u novom lookbooku koji je u potpunosti lišen suvišnih detalja, posve minimaliziran i pročišćen. Ispred objektiva Petre Mrše stali su modeli Ingrid S. i Mirijam S. (agencija Talia Model), dok uspješnu suradnju nastavlja Branka Trohar (Boye by BBK) koja je i ovaj put bila zadužena za frizuru. Make up, kao i do sada potpisuje Petra Sever, uz asistenciju Nine Pejnović, dok je asistent snimanja i stiliziranja bio Aleksandar Selak.

Poseban naglasak u novoj kolekciji je stavljena na zaokružene i potpune stylinge koji plijene poglede svojom slojevitošću, nudeći ženama sve komade koji su im potrebne kako bi njihov outfit bio kompletan. Već sad prepoznatljiva KLISAB silueta, koja je prije svega opuštena, ravna, oversized i lagano nemarna, ali upravo zbog toga snažna i upečatljiva, ove sezone nadograđena je novitetom – okomito nabiranje tkanina na haljinama i košuljama donosi dinamičan element putem kojeg se uvodi jedna nova dimenzija u KLISAB estetiku.

Osim kaputa, koji su se u samo par sezona nametnuli kao jedan od zaštitnih znakova modnog brenda KLISAB, duge suknje, oversized dolčevite, hlače visokog struka, dugi prsluci i haljine čine okosnicu nove kolekcije. Osim statement komada, pažnju u novoj kolekciji svakako privlači i igra s klasičnim pepita uzorkom, koji s KLISAB potpisom zadržava svoju bezvremensku moć, ali dobiva svojevrsnu drsku i trendi notu. Neizostavna ponuda su i prepoznatljive KLISAB torbe koje su u novoj sezoni, između ostalog, ukrašene umjetnim krznom.


VIŠE O TEMAMAPetra MršaKlisabMarko ŠabarićTomislav Kliškinić
Povezano