Klasici slikarstva na torbama koje ostavljaju bez daha

Piše: Tea Marić, Zagreb
Objavljeno 17.10.2017.

1

Jeff Koons x Louis Vuitton

Jeff Koons x Louis Vuitton

Svjetski poznati i priznati likovni umjetnik Jeff Koons i luksuzna modna kuća Louis Vuitton još jednom su udružili kreativne snage

Jeff Koons i Louis Vuitton nastavljaju suradnju u čijim smo plodovima uživali i u protekloj proljetno-ljetnoj sezoni. Ovaj svjetski poznati i priznati američki likovni umjetnik dobro je znano ime ljubiteljima mode. Osim spomenute kolaboracije s Vuittonom, 2014. ostvario je uspješnu suradnju i s high-street divom H&M-om.
No, vratimo se temi! Vuitton i Koons očito su dobro "kliknuli", jer i nova zajednička kapsulna kolekcija, nazvana Masters II, oduševljava i osvaja već na prvi pogled, pretvarajući modu u nešto više od sebe same, i podižući je na razinu suvremene umjetnosti koja će imati neku vrijednost i kada svi trendovi prođu.
Jeff Koons x Louis Vuitton

Jeff Koons x Louis Vuitton

I nova kolekcija u svijet torbi i mode uvodi klasičnu umjetnost i slikarske velikane poput Turnera, Bouchera, Poussina, Maneta, Gauguina i Moneta, a ove nevjerojatne torbe u Vuittonove trgovine stižu 27. listopada.

Jeff Koons x Louis Vuitton

Jeff Koons x Louis Vuitton

Jeff Kooons INAČE JE najpoznatiji po prikazivanju banalnih pojmova od nehrđajućeg čelika visokog sjaja i zrcalne površine. Usto je i autor najskupljeg djela živućeg umjetnika. Naime, njegovi su "Tulipani" na aukciji njujorške aukcijske kuće Christie's 14. studenog 2012. god. prodani za 33.682.500 američkih dolara.

VIŠE O TEMAMAJeff KoonsLouis VuittontorbePaul GauguinClaude Monet
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se