Klapski spektakl 'Ne damo te pismo naša' 16. studenog u Rijeci

Piše: CroModa, Zagreb, Rijeka
Objavljeno 09.11.2012.

9

Klapa Bunari

Na koncertu koji će se u Rijeci održati 16. studenog 2012. nastupit će najbolje hrvatske klape

Klapa Bunari

Glazba kao dio kulture u hrvatskoj povijesti i sadašnjosti svakako je jedan od njenih najbitnijih segmenata i kao takva je prepoznata u svijetu. O bogatstvu tradicijskog instrumentarija, vokalnih izričaja kao i kulturnoj mnogostrukosti Hrvata i hrvatskog prostora svjedoči povijest hrvatske glazbe još od 11. stoljeća kroz zapise, kronike, darovnice i rukopisne knjige pa sve do današnje suvremene glazbe.
U cilju očuvanja hrvatske kulturno-glazbene baštine 2006. godine pokreće se projekt Ne damo te pismo naša, kojim organizatori  žele klapsku glazbenu baštinu promovirati u Hrvatskoj i inozemstvu.
Projekt je danas prepoznat ne samo među pjevačima, glazbenicima i ljubiteljima klapske pjesme, nego i van granica naše zemlje, zahvaljujući brojnim stranim gostima koji su prisustvovali koncertima, kao i medijima koji su izvještavali o njima.

Na koncertu koji će se u Rijeci održati 16. studenog 2012. u dvorani Mladost na Trsatu u  organizaciji udruge Artel – kojoj je zbog humanitarne namjene koncerta odobreno korištenje ovog glazbenog branda od strane vlasnika projekta – nastupit će najbolje  hrvatske klape: Sv. Juraj HRM, Cambi, Kampanel, Kumpanji, Sinj, Bunari i tamburaški ansambl Gazde.

VIŠE O TEMAMAudruga ArtelklapeCambiKampanelklapa Bunari

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se