King Buzzo i Trevor Dunn zajedno u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.02.2024.

0

Foto: Promo

Foto: Promo

King Buzzo iz Melvinsa i Trevor Dunn iz Mr. Bunglea najavljuju turneju King Dunn povodom koje dolaze u Zagreb, u Vintage Industrial Bar u utorak 22. listopada 2024.

Osnivač, glavni vokalist i gitarist Melvinsa, jednog od najglasnijih i najutjecajnijih bendova američke indie scene, kreće na tek drugu samostalnu seriju nastupa koja se događa čak desetljeće nakon zadnjih solo svirki. Nastupat će s Trevorom Dunnom, basistom benda Mr. Bungle, koji je dio Melvins Lite projekta, obojica su članovi supergrupe Fantômas, a gostovao je i na albumu “Gift of Sacrifice” kojeg je King Buzzo objavio 2020. Na turneji će Dunn svirati bas gitaru dok će Osbourne pjevati i svirati akustičnu gitaru.

Buzz Osborne poznatiji kao King Buzzo kroz inovativan pristup pisanju pjesama i sviranju gitare u bendu Melvins utjecao je na brojne glazbenike i fanove. Na popis svojih utjecaja stavljaju ih bendovi kao što su Tool, Sleep, Sunn O))), Mastodon, Lamb Of God, Isis, ali i Mike Patton ili vokal Slipknota Corey Taylor. Buzzo je spojio punk i metal utjecaje i stvorio potpuno novi zvuk u heavy metal glazbi, a objavio je 30 albuma kao dio Melvinsa, te dva solo albuma. Trevor Dunn možda je najpoznatiji po svom radu u eklektičnom i nepredvidivom kalifornijskom bendu Mr. Bungle. Uz Fantômas, član je bendova Trevor Dunn’s Trio-Convulsant, Tomahawk i Melvins Lite, a pisao je i glazbu za razne ansamble, nastupao s Johnom Zornom, te je osnovao Riverworm Records, etiketu za neshvaćenu glazbu.

“Dugo sam čekao na akustičnu turneju s Dunnom. Fantastičan je glazbenik čija bas svirka ima mogućnost zvučati kao da se tanker zabio u koraljni greben”, kaže Buzz Osborne.

Europska turneja ih kroz cijeli listopad vodi po Engleskoj, Škotskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Belgiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Poljskoj, Italiji, Francuskoj, Austriji, a nastup u Zagrebu je jedini u regiji.

Ulaznice za koncert u prodaju kreću u petak 1. ožujka u 10:00 po cijeni od 20 eura. Ta cijena će vrijediti do 30. travnja, a dan nakon, 1. svibnja, za ulaznicu će trebati izdvojiti 23 eura. Na dan koncerta ulaznica će koštati 26 eura. Kupiti se mogu u sustavu Eventim.hr i svim prodajnim mjestima, Dirty Old Shopu i Rockmarku.


VIŠE O TEMAMAVintage Industrial Barkoncerti u ZagebuMelvinsKing BuzzoTrevor Dunn
Povezano