Karlove muze različitih generacija zasjale u Chanelovim haljinama

Piše: T.M., Zagreb
Objavljeno 03.04.2019.

1

Claudia Schiffer, Sasha Pivovarova i Grace Elizabeth na naslovnici Voguea

Claudia Schiffer, Sasha Pivovarova i Grace Elizabeth na naslovnici Voguea

Claudia Schiffer, Sasha Pivovarova i Grace Elizabeth zasjale su na naslovnici kineskog Voguea u sjećanje na nedavno preminulog modnog velikana Karla Lagerfelda

Svijet mode i dalje žali za jednom od najznačajnijih figura u svojoj povijesti. Karl Lagerfeld je u određenom smislu otišao, ali njegov lik i njegovo djelo ostaju svuda oko nas. Urednici modnih magazina ovih dana kao da se natječu tko će kreirati originalniji homage Chanelovom velikanu, a za jedan od zanimljivijih covera pobrinulo se kinesko izdanje magazina Vogue.

Kinezi su se na Karla referirali izvrsnom svibanjskom naslovnicom koja je okupila tri istinske legende modelinga različitih generacija. Mlađahna (22) Amerikanka Grace Elizabeth, koja se u svijet mode otisnula kao "Guess djevojka", našla se u društvu svojevrsnih ikona manekenskog posla - karizmatične Ruskinje Sashe Pivovarove i nezaboravne Njemice Claudije Schiffer, koja je modnim pistama harala dok još Grace nije bila ni u grubim planovima.

Tri Karlove muze za kinesku je naslovnicu ovjekovječila fotografkinja Camilla Akrans, a dame su zasjale u impresivnim arhivskim couture haljinama s potpisom Chanela.


VIŠE O TEMAMAmodni magaziniVogueClaudia SchifferSasha PivovarovaGrace ElizabethCamilla AkransKarl Lagerfeld
Povezano